PiotrMSC Opublikowano 26 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Świece wymienione i dalej nie odpala. Czyli jaka dalsza przyczyna może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 A paliwo masz nowe? przelaleś gaźniki? Aku nowy/stary? Przewody nie mają przebicia? Opisz co sie dzieje jak odpalasz... strzela w tłumik czy co...? Ja przed założeniem nowych świec zawsze pokręciłem rozrusznikiem bez nich i potem paliła na rysa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrMSC Opublikowano 26 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Wcześniej jak odpalałem to potrafiła strzelić z wydechu czyli paliwo dochodzi. Akumator nowy ale kilka razy padł ale naładowany. Wygląda ze wszystko jest ok jednak coś musi być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamikazemario Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Co do świec, ja kupiłem na jesień świece Denso U27FER-9 i bardzo sobie chwale. Przy -20 st i 2 tygodniach stania, silniczek zapala po kilku zakręceniach wałem. Nie wiem dlaczego niektórzy odradzają przepalanie motocykla w zimie? Oczywiście trzeba za każdym razem go rozgrzać do temp. roboczej a nie gasić od razu. Polecam jeszcze włączenie świateł i co tam sie jeszcze ma np. pod gniazdo zapalniczki, bo wtedy alternator stawia większy opór i silnik się szybciej nagrzewa. Dzięki przepalaniu raz na 2-3 tyg. niestraszne nam będą osady z paliwa w gaźnikach :bigrazz: Chyba, że ktoś spuszcza paliwo z gaźników, ale wtedy może się okazać, że scianki gaźnika zaczną się utleniać i znów po zalaniu paliwem mamy osady :clap: A co do tej Cebulki ja polecam na dobry początek czyszczenie gaźników, sprawdzenie króćców i filtra powietrza. CB 500 sie nie psują :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saska251 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 Świece wymienione i dalej nie odpala. O gaźnikach zapomniałeś? Cytuj Tchórze zostali w domu, słabi zginęli po drodze, przetrwali emzeciarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hondacr250r Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 ja zamówiłem ngk br8eg w serwisie i jest chyba ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrMSC Opublikowano 31 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udało się cb odpaliła z wielkim trudem i przepaliłem ją az wiatrak się włąnczył. Wielkie dzięki za wszelką pomoc nareszcie moge spać po nocach pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamikazemario Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 I co jednak świeczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrMSC Opublikowano 1 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Trudno powiedzieć może może. Naładowałem na max akumator i wiadomo szybko kręcił i tak powoli powoli. Na początku tak łapał prawie ale nie mogł pozniej coraz bardziej się rozkręcał az powoli zaczął pracowac i go rozgrzałem do 90 stopni az się wiatrak włączył i myśle ze teraz powinno byc ok z odpalaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi