Skocz do zawartości

Wymiana silnika w motocyklu

Toolman
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry szanowni forumowicze.

Wybaczcie, że jednorazowo piszę jako "Gość" na forum, ale kwestia SWAPa bardzo mnie ciekawi.

A sam temat jest dość popularny- otóż na warsztacie jest osiemnastoletnia Honda Varadero 125, a jako że przekładka silnika z CB500 z 97 roku to nie jakiś kosmos, to szczerza się nad tym zastanawiam. Uprzedzam ewentualne pytania o motywacje co do takiego zabiegu- otóż samo Varadero jest niesamowice wygodne i lekkie (w porównaniu do np. XL1000), ale z mocą to wiadomo- brakuje. Prawko już mam i mając do wyboru Transalpa XL650 albo Varadero XL125(500) wybrałbym to drugie. Nie zamierzam wariować tym na autostradach, bo to nie ta liga - moc jest potrzebna tylko do bezpiecznego wyprzedzania podczas codziennych dojazdów do pracy. I tak jak seryjnym Varadero nie zamierzam przekraczać 120 km/h

Pytanie brzmi:

Czy coś takiego przejdzie całą procedurę w wydziale komunikacji (nawet za cenę bombonierki dla P. Kasi z okienka Nr 13). Uchwyty w ramie nie wymagają przeróbek. Czy może lepiej pytać zaprzyjaźnionych diagnostów.

Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego w nowym roku.😀

Nie przejdzie.

Skundlisz dobre moto czyniąc go bezwartościowym. Moto na którym do końca życia będzie ci przyspieszać puls na widok byle patrolu milicji.

Varadero 125 stoją mocno w cenie jak mnie pamięć nie myli. Sprzedaj, dorzuć to co "utopisz" w SWAP`a (dolicz i wyceń również swoją pracę) i kup coś większego.

Już pomijam fakt ew. dzwona i konsekwencji.