szplin 2010 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 wita,kupiłem rok temu yamahe fj 1100 z 84r i coś stuka.Jest zimny czy ciepły-nie ma znaczeni,z tym że po rozgrzaniu przy przyśpieszaniu czasem grają zawory.Oddam moto do regulacji i mam nadzieje że będzie O.K. Martwie się tymi grajacymi zaworami i mam pytani czy po regulacji będzie O.K. czy czeka mnie powarzniejszy remont silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 wróżek na forum nie ma Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szplin 2010 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 wróżek na forum nie ma Pewnie nie,ale są tacy którzy znają się więcej niż ja. Chce zainwestować troche kasy w ten motor ale bez przesady więc pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 wita,kupiłem rok temu yamahe fj 1100 z 84r i coś stuka.Jest zimny czy ciepły-nie ma znaczeni,z tym że po rozgrzaniu przy przyśpieszaniu czasem grają zawory.Oddam moto do regulacji i mam nadzieje że będzie O.K. Martwie się tymi grajacymi zaworami i mam pytani czy po regulacji będzie O.K. czy czeka mnie powarzniejszy remont silnika? Nie koniecznie wszystkie te dźwięki to stukanie zaworów. Motocykle FJ 1100 miały wadliwie wykonane kolektory wydechu i już nie jednemu napsuły wiele krwi. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foxriver Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 (edytowane) Piotr ma rację. Ja odkryłem to za późno.... i rozebrałem. Co do kolektorów to mają one podwójne ścianki. W okolicy mocowania w bloku cylindrów (na kolankach) lubią przepalić się wewnętrzne rury. Nie musi być dziur - wystarczy pękniecie na całym obwodzie i wewnętrzna rura uderza o zewnętrzną przy każdej fazie wydechu. Łatwo to sprawdzić i naprawić / oczywiście jeśli nie ma zbyt wiele ubytków ;) /. Pozdrawiam Edytowane 5 Stycznia 2010 przez foxriver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi