Virek Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 (edytowane) vtx to się nadaje żeby polecieć na zlota, zdjąć wydechy i męczyć zlotowiczów o 4tej rano na odcince a nie w trasę Piszesz to z doświadczenia czy tylko powtarzasz zasłyszane opinie? To jak wykorzystujesz moto nie zależy od modelu tylko od samego Ciebie. Nie chcę się tutaj licytować możliwościami turystycznymi, ale to Ty zacząłeś - Orebic - Ropczyce (1450 km) od 6 do 24. Nie powiem, że nie czułem zmęczenia, ale na upartego dało by się więcej (i to nie był pojedynczy "wyskok"). Da się więc na tym co się ma byle to lubić. Barbarian, z czystym sumieniem polecam Ci VTX-a, może być nawet 1800. Pozdrawiam Edytowane 5 Stycznia 2010 przez Virek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 r1 też się da ale po co się męczyć?! ja też się nie chce licytować i nie chce udowadniać, że jakiś motocykl jest lepszy niż inny po prostu motocykle są skonstruowane w konkretnych celach w turystyce najlepiej sprawdzają się turystyki, na torze sporty, w terenie cross/enduro itd fakty są niezaprzeczalne - motocykle typu chopper/cruiser to sprzęt do lansu, niektórzy nazywają je nawet "spacerowymi" Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Virek Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 r1 też się da ale po co się męczyć?! ja też się nie chce licytować i nie chce udowadniać, że jakiś motocykl jest lepszy niż inny po prostu motocykle są skonstruowane w konkretnych celach w turystyce najlepiej sprawdzają się turystyki, na torze sporty, w terenie cross/enduro itd fakty są niezaprzeczalne - motocykle typu chopper/cruiser to sprzęt do lansu, niektórzy nazywają je nawet "spacerowymi" Ale dopuszczasz taką myśl, że mogą się komuś cruisery normalnie podobać? I może lubi jeździć na czymś co mu się podoba? i niekoniecznie z prędkościami spacerowymi. Jeśli by brać pod uwagę tylko względy praktyczne to ta cała jazda 2 kółkami nie ma sensu :bigrazz: (na głowę się leje, całej rodziny nie zabierzesz, bagażu też niewiele, pali tyle co auto - normalnie porażka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 Ale dopuszczasz taką myśl, że mogą się komuś cruisery normalnie podobać? I może lubi jeździć na czymś co mu się podoba? i niekoniecznie z prędkościami spacerowymi. dopuszczam -choć nie rozumiem tak w ogóle to sorry za zamieszanie - w tym dziale znalazłem się przez przypadek -spojrzałem tylko na tytuł :bigrazz: Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boom Opublikowano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 Jezeli masz zajawke na VTX 1,3 to polecam.Robilem naprawde dlugie traski i jakos nie jeczalem po dojechaniu do celu.Spalanie bardzo poprawne,oscylujace w granicach 6 l. srednio.Troche mnie smieszy opinia,ze cruisery to motorki spacerowe,zwlaszcza te ktore maja piecyk powyzej 1000.Owszem,scigi to inna bajka,ale Tobie o cruiser chodzi,prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 A czemu tylko HONDA? :biggrin: Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Virek Opublikowano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 A czemu tylko HONDA? :biggrin: A jest suzuki CIVIC, albo kawasaki Accord kombi, natenprzykład? :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 Yo! Zeby jeszcze pytajacy okreslil, czy chce armature czy turystyka, to nie byloby w tym temacie takiego burdelu :]. Sporta ani crossow z racji wymienianej pojemnosci nie biore pod uwage ;). Jak armatura, to np. taka Shadow 750 w trasie poleci bez meczenia silnika 120km/h i bedzie palic ponizej 5l/100km. Kardan tez ma swoje plusy. Ale generalnie 45KM... Moto ciut anemiczne. CB 1300 ciut za duze, sporo pali, mocne i ciezkie po przesiadce z motorynki. Na turystyke dobra bylaby Honda Deauville - co prawda ma ciut mniej pojemnosci, niz dolna zadana granica, ale konikow ma to wiecej od takiej Shadow i po przesiadce z 250 powinna byc w sam raz. Jest CBF 600 - mysle, ze tez bylaby wcale niezla. Jesli Nakedy wchodza w rachube. Starsza siostra CBF 1000 moglaby byc za mocna i ciezka - jak CB 1300. Na armaturach sie nie znam, wiec pozostane przy jedynej znanej mi Shadowce ;). Pzdr PS Generalnie - dla armatury, zeby toto jechalo, trzeba szukac motocykla pojemnosciowo znacznie wiekszego niz w przypadku turystyka / nakeda. Dla porownywalnej mocy do turystyka, armatura musi miec z 250-500ccm wiecej :]. Dla przykladu ta Shadow 750 ma 45KM, co w swiecie nakedow jest za malo nawet na CB 500, ktora ma ponad 50KM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spili Opublikowano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 (edytowane) buahahhaaaa - proszę Cię! nie wiem jak w 1300 ale w 1100 wszystko przejdzie jeśli lusterka przejdą Dokładnie o lusterkach myślałem. Są idealnie na wysokości lusterek puszek. A jak lusterka przejdą to i kufrów nie pourywasz :buttrock: Edytowane 6 Stycznia 2010 przez Spili Cytuj http://www.paneuropean-klub.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDi Opublikowano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zeby jeszcze pytajacy okreslil, czy chce armature czy turystyka... brawo Watsonie :clap: :biggrin: skoro kolega zadał to pytanie w dziale Cruiser/Chopper to dedukcja podpowiada że raczej chodzi mu o armature... Cytuj Honda VTX 1800F 2005r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 Yo! E ta, dzialow na tym forum wiecej niz postow :P. Nigdy nie patrze w jakim dziale jest dany temat ;). Stad moj problem... Zreszta, jak widac po wypowiedziach, nie tylko moj :D. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbarian Opublikowano 6 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 Dzieki za wszystkie podpowiedzi. Chcialbym jasno powiedziec, ze chodzilo mi o choppera, a nie inne modele. Co do wagi, wzrostu itd. te tematy sa oczywiste. Na 250 rozpedzalem sie tez do 120 i wialo owszem, ale to chyba nie ma sensu dyskutowac. Poprosilem o pomoc i podpowiedz, gdyz u ubieglym zesonie zrobilem na moto 17 tysi, km. wiec troszke pojezdzilem. Takie moto jest mi potrzebne do przemieszczania zwiazanego z dojazdami. Istotna jest moc, ekonomia itd. Chcialbym przeznaczyc okolo 25 tysi zl. Moze teraz bedzie latwiej cos doradzic. Pozdro. Barbek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 (edytowane) Yo! No to w zasadzie ograniczasz swoj wybor do czterech modeli: Honda Shadow 750 Honda Shadow 1100 Honda VTX1300 Honda VTX 1800 W tej cenie, wsrod czopkow i cruiserow Hondy nic specjalnie wiecej nie ma :]. Moze jeszcze taki dziwaczny wynalazek - Honda 750 Magna. Pzdr Edytowane 6 Stycznia 2010 przez zbyhu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 a tak z ciekawości - możesz mi powiedzieć dlaczego chopper/criuser? robisz sobie niesamowitą krzywdę :bigrazz: Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goguś Opublikowano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zaprawdę powiadam Ci - kup Hondę Pan European 1100 .... Ja mam 4 sezon ..nie chcę innego moto.Chyba ,że 1300 :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi