dj moto Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2004 często organizatorzy zawodów, nawet przeznaczonych dla amatorów, zaznaczją w regulaminie, że uczestnicy muszą posiadać kaski z homologacją do sportu, jak to rozpoznać, czy na kasku są specjalne oznaczenia o tym mówiące? Może ktoś wie? :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Administrator Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Tak, na zawodach powinny przeglądowi podlegać także kaski, nie tylko motocykle. W ub. roku nie chcieli dopuścić do zawodów w Kielcach mojego kolegę z TSM Sokół z bardzo drogim kaskiem O'Neal, ale bez hoomologacji. Kolega musiał pożyczać kask. Przepuszczenie kasku przez kontrolę to najczęściej naklejenie na kask naklejki okreslonego rajdu (aby nie zmieniać kasku podczas zawodów).Homologacja umieszczona jest na pasku podbródkowym w formie białej naszywki. Aktualne homologacje na Europę to napis, o ile dobrze pamiętam, E3.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaRy Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Obryłem całego mojego Lazera i znalazłem tylko na pasku jakieś numery (04582 i 22) ale E3 ani nic podobnego tam nie było. Trudno chyba nie ma homologacji ale narazie na zawody się nie wybieram. A do śmigania po lasach i poligonie jest si. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi