qunio Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 (edytowane) Witam dzisiaj postanowiłem zmienić klocki z tyłu i na starych klockach sintermetalowych SBS były założone z tyłu klocków jakieś dziwne blaszki w kształcie półksiężyców które zakrywały połowę tłoczka. Powiem szczerze, że pierwszy raz sie z takim czymś spotkałem nowe klocki organiczne EBC nie maja takiego wynalazku i nie byłem pewien czy to przekładać - wkońcu nie przłożyłem. Co to może być jakieś antywibracyjne coś? Za dużo to to chyba nie ma wpływu na działanie hamulców? Z góry dzięki za podpowiedź jesli ktoś sie z takimś czymś spotkał. Pozdrawiam Edytowane 28 Grudnia 2009 przez qunio SportJazda.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Tia. Te blaszki są po to aby hamulce nie piszczały. MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz L Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Również to wyrzuciłem . A to z powodu ciągle obcierającej tarczy , oraz nierónomiernie zużywających się klocków . Jak ręką odjął . Zdaje się miało to to zapobiegać piszczeniu , i faktycznie czasami sobie piszczą . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Nie przełożyłeś klocków czy tylko tych blaszek? Zapobiegają przenikaniu temperatury z klocków poprzez tłoczek do płynu hamulcowego. Jednocześnie zapobiegają wpadaniu klocka w wibracje podczas początkowej fazy hamowania. Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qunio Opublikowano 28 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Nie przełożyłeś klocków czy tylko tych blaszek? Zapobiegają przenikaniu temperatury z klocków poprzez tłoczek do płynu hamulcowego. Jednocześnie zapobiegają wpadaniu klocka w wibracje podczas początkowej fazy hamowania. Nie przełożyłem tylko tych blaszek, klocki oczywiście nowe założyłem. Te blaszki nie pokrywają całej powierzchni tłoczka tylko połowę jego obwodu gdyż mają kształt półksiężyca nie wiem czy róznica przenikania ciepła będzie znacząca? Stare sintermetalowe piszczały czasem nawet z tymi blaszkami te organiczne nigdy mi tego nie robiły - cóż będę testował. jedno jest pewne sinetermetalowe klocki z tyłu są dla mnie za mocne! Pozdrawiam SportJazda.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi