Mike_82 Opublikowano 25 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2009 Witam. Kupiłem ostatnio RG80. Kopci mi za bardzo z rury. Czy to wina oleju? Zła mieszanka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Maciek Opublikowano 25 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2009 Za dużo oleju. Masz dozownik czy sam mieszasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 26 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 Napisz chociaż na jaki kolor kopci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterM Opublikowano 26 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 Witam. Kupiłem ostatnio RG80. Kopci mi za bardzo z rury. Czy to wina oleju? Zła mieszanka? Na zimnym silniku czy na ciepłym kopci? Jak dozujesz olej do paliwa? Jakie proporcje, jaki olej. Na zimnym silniku zawsze trochę będzie kopcił, w końcu to dwusuw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajtkozo Opublikowano 26 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 Mi bardzo kopcił jak za dużo wlałem oleju nie do dozownika tylko do silnika, silniki mamy podobne, bo mam rmxa 50tkę. Spuść trochę oleju i zobacz jak będzie się zachowywał. Albo spuść cały i zalej nowym odpowiednią ilość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepesz Opublikowano 26 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 jest też możliwość że zaciąga olej ze skrzyni przez uszczelniacze. Sprawdź czy ci go nie ubywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
włochatyDR Opublikowano 27 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 (edytowane) Kolega słósznie zauważył, sprawdz, czy ze skrzyni biegów nie ubywa Ci olej, jesli tak, to pewnie jest walniety simmernik od strony sprzęgła. Przyjżyj sie tez jaki wygląda olej w skrzyni, jeśli bedzie walniety uszczelniacz, może w nim być paliwo. Edytowane 27 Grudnia 2009 przez włochatyDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterM Opublikowano 27 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 Kolega słósznie zauważył, sprawdz, czy ze skrzyni biegów nie ubywa Ci olej, jesli tak, to pewnie jest walniety simmernik od strony sprzęgła. Przyjżyj sie tez jaki wygląda olej w skrzyni, jeśli bedzie walniety uszczelniacz, może w nim być paliwo. Zanim rozbierze pół silnika niech odpowie na pierwsze moje pytanie. Potem pokierujemy go dalej :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterM Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 I jak, poprawiło się czy dalej dymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emass Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 (edytowane) Kolega chyba juz rozkręcił moto :) Edytowane 30 Grudnia 2009 przez emass Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuzANNA Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Przyszedł, zarejestrował się, zadał pytanie, dostał odpowiedzi i tyle po nim. Nawet nie podziękował :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzyk7 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Ale,ale,przecież zawsze może posłużyć się staropolskim przysłowiem i powiedzieć;idzie/jedzie/jak w dym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterM Opublikowano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 Przyszedł, zarejestrował się, zadał pytanie, dostał odpowiedzi i tyle po nim. Nawet nie podziękował :/ Dokładnie. A niech mu korbowód bokiem wyjdzie :icon_evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi