WFM_PL Opublikowano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 Witam, mam pytanie. Mam silnik nieprzystosowany do motocykla, jest sporej mocy, ale nie mogę z niego nic zrobić bo nie mam jakiejś osobnej skrzyni biegów + sprzęgło... wie ktoś może od czego można by i za ile takie fanty wyrwać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 Twoje info niewiele Nam mówi. Napisz jaki to silnik, może jakaś fotka od strony wyjścia napędu itd. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WFM_PL Opublikowano 17 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/98292edf6b728747.html Chodzi mi o taką przekładnie jak tutaj. Tzn może nie tak wypasioną, ale coś w tym stylu. W silniku mam wyjście na pasek, ale to nie problem ze zmianą na cokolwiek innego rozmiaru/materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 To pewnie bedziesz musial z jakiegos HDeka znalezc, badz starszych anglikow ktore mialy osobne skrzynie :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WFM_PL Opublikowano 19 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 Masz może na myśli jakiś konkretny model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 Do samoróbek HD na starym silniku Flathead 45 często pasowano skrzynię biegów od jakieś BSA. HD mają skrzynię osobno ale zamiast szukać drogiej skrzynki od WL stosowano te od anglików, też są oddzielne od silników. Wszystko zależy od tego jaką masz moc i moment obrotowy silnika który ma z tym współpracować bo zbyt dużych wartości skrzynia od BSA nie wytrzyma. Tutaj jest coś co wytrzyma sporą moc silnika. Skrzynia 6-biegowa od HD,wraz z kołem pasowym napędu tylnego koła. Na ten sam wałek przychodzi jeszcze całe sprzęgło (dolicz min. 1k PLN za zdrową używkę) a przy okazji możesz założyć rozrusznik do tej skrzyni, współpracujący z wieńcem zębatym na koszu sprzęgła. http://allegro.pl/item855672345_skrzynia_u...y_davidson.html A najpierw to się zastanów jaką skrzynię potrzebujesz pod względem przełożeń. Musisz znać podstawowe dane silnik aby z nich mniej-więcej policzyć przełożenia, co by sprzęt jeździł jak powinien. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WFM_PL Opublikowano 19 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 Do samoróbek HD na starym silniku Flathead 45 często pasowano skrzynię biegów od jakieś BSA. HD mają skrzynię osobno ale zamiast szukać drogiej skrzynki od WL stosowano te od anglików, też są oddzielne od silników. Wszystko zależy od tego jaką masz moc i moment obrotowy silnika który ma z tym współpracować bo zbyt dużych wartości skrzynia od BSA nie wytrzyma. Tutaj jest coś co wytrzyma sporą moc silnika. Skrzynia 6-biegowa od HD,wraz z kołem pasowym napędu tylnego koła. Na ten sam wałek przychodzi jeszcze całe sprzęgło (dolicz min. 1k PLN za zdrową używkę) a przy okazji możesz założyć rozrusznik do tej skrzyni, współpracujący z wieńcem zębatym na koszu sprzęgła. http://allegro.pl/item855672345_skrzynia_u...y_davidson.html A najpierw to się zastanów jaką skrzynię potrzebujesz pod względem przełożeń. Musisz znać podstawowe dane silnik aby z nich mniej-więcej policzyć przełożenia, co by sprzęt jeździł jak powinien. Ok dzięki wielkie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitner Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Jak możesz to wrzuc jakies foto tego silnika pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi