Kamil Opublikowano 30 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2004 Witam mam problem z tylnim kołem ;/ poprostu jest krzywa i trzeba jakiegoś dobrego mechanika żeby wycentrowal ;/ wiecie jak mogę wycentrować kolo i czy są jakieś sklepy do tego co sobie z tym poradzą , na tym co teraz mam można jeżdzić ale bicie jest 2 cm z każdej strony ;/ , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 30 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2004 Moze zanies do jakiegos sklepu w ktorym naprawiają rowery ???U mnie jest taki sklep i koła tez centruja, mysle ze i od motoru by zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 30 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2004 Dokladnie - mnie to tez czeka ;-)Sklep rowerowy albo zaklad wulkanizacyjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manulo Opublikowano 30 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2004 Ja muszę wycentrować aż 4 koła. 2 od moto i 2 od roweru bo się rozklekotały :mrgreen: :lol: Na szczęście z ceną nie jest tak tragicznie - 7 zł od sztuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 30 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2004 Ja kiedyś sam centrowałem ale trzeba mieć do tego cierpliowość :) Brałem koło z oską wkręcałem w imadło i porzystawiałem cos tak żeby patrzeć w którym miejscu jes krzywe i wtedy naciągałem szprychy. W sumie narobiłem sie a efekt był przeciętny. W serwisach rowerowych podobno 20 zł od koła biorą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VeNi Opublikowano 30 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2004 Heh.. a ja to robiłęm 2 razy w życiu... i to 2 razy w rowerze... ale przypuszczam że w moto będzie tak samo... A mianowicie ja odwróciłęm rower do góry nogami i kręciłem tylnnym kołem i przykładałem krede do opony... W tym miejscu gdzie koło było krzywe to na oponie robiła sie biała linia i tam naciągałem szprychy... u mnie w rowerze zajęło to cały dzień roboty i to żmudnej roboty... pozdro VeNi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 30 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2004 ale przypuszczam że w moto będzie tak samo... A mianowicie ja odwróciłęm rower do góry nogami No to napewno bedzie tak samo :lol: :arrow: :mrgreen: :arrow: :) i przykładałem krede do opony... W tym miejscu gdzie koło było krzywe to na oponie robiła sie biała linia i tam naciągałem szprychy... Tylko do tego dochodzi jeszcze drganie reki Wniosek: Lepiej odzalowac te pare zl :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VeNi Opublikowano 31 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2004 Heh M16: no to jak nie może odwrcić moto do góry nogami :) to niech wyciągnie koło i wsadzi w imadło tak jak napisał Strzalek_t... A ręka nie drga bo ja opieram o coś ręke (np. o hamulec - w rowerze)... A te pare złoty to se chłopak wyda na tymbarki :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymus Opublikowano 31 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2004 Ja sam (przy nadzorze mojego taty i sąsiada) wplatałem nowe szprychy w rajfle od SHL. Przykręciłem częśc przedniego zawieszenia do stołu wplotłem wszystkie szprychy i po dwoch godzinach miałem koło o zerowym biciu. Centrowanie nie jest takie trudne ale trzeba mniec do tego cierpliwość. Ja na twoim miejscu probował bym sam sprobował bym wycentrować to koło bo zepsuć go niezepsujesz a może się czegoś nauczysz :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Opublikowano 31 Marca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2004 a jeśli felga jest krzywa to co :> jakbym mial prostą felge to bym sobie sam wycentrował :) jusz raz to zrobilem ;d ale dzis 3 godziny szukalem sklepu w ktorym centroja kola i znalazłem :D weszłem i patrza a tu dziadek sobie siedzi i zaklada szprychy ;d spytalem sie ile za centrowanie to powiedzial 25-30 zl ;/ ale czy poradzi sobie ze skrzywioną felgą ;/ ciekawe ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 31 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2004 Chodzi Ci ze Obrecz masz krzywa??? Jak tak to sie raczej nie da tego zrobic :? Jesli o to samo nam chodzi :lol: Pozdrawiam!!! Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 31 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2004 Wniosek: Lepiej odzalowac te pare zl Dokładnie. Nie dosc ze będzie profesjonalnie (napewno lepiej niz na własną rękę) to jeszcze nie będzie trzeba sie z tym męczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Opublikowano 31 Marca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2004 no chodzi mi o obręcz :) poprostu mialem spotkanie z krawęrznikiem i troche się wgniotła z jednej strony ;/ i niewiem co z tym dalej bedzie ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_P Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2004 Zrób prosciej kup obrecz bez szprych za 60 zl i pare przeloysz starych a kilka dokupisz nowych.... (szprych), jezeli są pogiete............:| :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Ja u siebie centrowałem koła też w serwisie rowerowym :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi