Tomek Kulik Opublikowano 18 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 (edytowane) Zaraz Endrju Star zaraz zostanie pozbawiony stopnia, jak się nie nauczy po polsku pisać i za gramanicę nie pojedzie, bo fstydu narobi! Termin... Musimy wziąc pod uwagę Wielkanoc i imprezę w Grodnie na Białorusi, która także mnie interesuje, a Was także może zainteresować. Stawiam na środę 21 kwietnia. Taki termin pozwoli dojśc do siebie po świętach, a nie koliduje z imprezą białoruską - majówka. Majek i reszta, rusza z Warszawy o świcie w czwartek 22 IV i łapie nas w Krakowie. Podziały ról i obowiązków: Podobno Klaudiusz będzie maturę zdawał, więc się będzie uczył, zatem jedzie w choragwi abstynentów. :icon_eek: Barył poprowadzi chorągiew babską lekką, to cos sobie znajdzie. :smile: Gerard i Wojtasik będą tłumaczyć z węgierskiego i odwrotnie. :lalag: Endrju Star zajmie się kulturą i oświatą na wyjeździe - muzea, parki, inne atrakcje. :eek: Igor porwie statek na Dunaju i się brykniemy. :clap: Co Wy na to? HKK Edytowane 18 Grudnia 2009 przez Tomek Kulik Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadek Opublikowano 18 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 To mi się podoba, dobra organizacja to podstawa!!! Jak na razie nie mamy* zbyt szczegółowych planów, a propozycja zaczyna wyglądać ciekawie, więc powoli możemy zapewniać o naszej partycypacji. *Ja, czyli Sadek i Monika, czyli Sadkowa** ** Na upartego to już pojedzie z prawem jazdy w kieszeni(tutaj ;) do Tomka), ale najprawdopodobniej jako plecaczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwakami Opublikowano 18 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 Kamandir, melduje się pluton w postaci Szczygła z Engineers Band i Madzi co zdała ostatnio na motonitę. Madzia pewnie pojedzie w chorągwi babskiej lekkiej. Pio :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario33 Opublikowano 18 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 (edytowane) Kamandir, czemuś mi to zrobił ??? Nię będę mógł pojechać :evil: A może jednak 14.04 ? ;) Edytowane 18 Grudnia 2009 przez mario33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Gwiazda Opublikowano 18 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 o jestem jak najbardizj za terminem podanym przez Tomka na a pozniej Grodno tez miezla impreza wsumie nie bylem tam juz 2 lata wiec moze bym obie wycieczki zaliczyl :crossy: :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topolevsky Opublikowano 18 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 Jak na dzisiaj to chętnie się dołączam :bigrazz: termin elegancki, oby się obeszło bez mrozów ;) mam nadzieję, że klimat będzie pierwsza klasa Swoją drogą może ktoś myśli o wydłużeniu wypadu?? :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoltecek Opublikowano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 (edytowane) Wilno było wypass, z chęcią powtórzyłbym to doświadczenie :buttrock: Czy ktoś z chorągwi warmińsko-mazurskiej jechałby jeszcze na tą wyprawe? Bede obserwował temat:D Logistyka jak zwykle na wysokim jeneralskim poziomie Tomku :buttrock: Edytowane 19 Grudnia 2009 przez zoltecek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzewulec Opublikowano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 Szykuje się "pospolite ruszenie" :crossy: :crossy: :crossy: :biggrin: Trza się zacząć uczyć wungierskiego, co by nie mieć problemu przy kontaktach z tamtejszymi dziewkami :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barył Opublikowano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 (edytowane) Szykuje się "pospolite ruszenie" :crossy: :crossy: :crossy: :biggrin: Trza się zacząć uczyć wungierskiego, co by nie mieć problemu przy kontaktach z tamtejszymi dziewkami :bigrazz: Na naukę nigdy nie jest za późno http://www.youtube.com/watch?v=gx4Dog7a2r8 :biggrin: Edytowane 19 Grudnia 2009 przez Barył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 19 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 (edytowane) Czołem! Mam namierzone: - Muzeum Motoryzacji w Budapeszcie - węgierskie motocykle, autobusy i... samochody :icon_eek: - Muzeum Faszyzmu i Komunizmu - w tym ekspozycja poświęcona wydarzeniom '56, - rzekę Dunaj - jej przebieg pokrywa się z lokalizacją Budapesztu, więc nie trzeba będzie szukać... - tor Hungaroring - warto podjechać i oblókać gdy nie ma gawiedzi, na wypadek wyjazdu na MotoGP lub Kubicę. :icon_arrow: Co do Krakowa, to Spławik i reszta Krakusów są proszeni o namierzenie lokalizacji mety, gdzie dadzą łóżko i motór będzie gdzie zamknąć na noc. Kraków będzie miejscem zbiórki chorągwi spoza Mazowsza. Co do kwestii technicznych wyjazdu: - w maszynie przed wyjazdem sprawdzamy stan: opon, zestawu napędowego, płynów, linek, napięcie ładowania, umocowanie stelaża na ramie i kufrów w stelażach, - zaopatrujemy się w ubezpieczenie zdrowotne na czas wyjazdu, kóre kosztuje grosze na pięć dni, - "zielona karta" nie jest potrzebna, - zabieramy ze sobą: kołki do opon lub spray, łatki do dętek i łyżki (ci, którzy jeżdżą na dętkach), zapasowe żarówki :icon_idea: klamki, oraz narzędzia do ich wymiany. Igor ma opracować plan porwania statku, co bedzie o tyle łatwiejsze, że Dunaj płynie obecnie przez Budapeszt :icon_biggrin: Rezerwiści wypraw na Wilno, Grodno i Lwów, mają pierwszeństwo w opracowywaniu haseł do gry w kalambury :clap: Wątpliwości w kwestii zwrotów grzecznościowych po węgiersku, proszę kierować do Prezydium grupy EKG, gdzie mimo wpływów akcentu portugalskiego, każdy otrzyma satysfakcjonującąq poradę :flesje: Korepetycje z przedmiotu "podryw na wyjeździe", dla początkujących uczestników wyjazdu, prowadzi Rebel z Baryłem. Zaliczenia u Andrzeja Gwiazdy :lalag: Prędkość przelotową dla danej grupy ustalimy na zbiórce, po okresleniu składu grupy i stopnia samodzielności/gamoniowatości :rolleyes: Miejscem zbiórki dla Chorągwi Mazowieckiej, będzie McDonald w Jankach, przy szosie krakowskiej. HKK Edytowane 19 Grudnia 2009 przez Tomek Kulik Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaskiniowiec Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 Ech Komandir Serce me rozdarte :banghead: Wybrać się z Wami czy podążyć na wypad brudasami w tym samym termine. Obserwuje temat. jak sprawa się wyklaruje to zgłoszę akces. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrSpławik Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 Ruszę d.pę, ruszę Afrykę... Nie dziękować, nie spazmować, nie zabiegać o autografy i żyrowanie pożyczek. Kto pojedzie w mojej podgrupie może nie zobaczy Góry Gellerta ale na pewno pozna miejscowe kelnerki. Mogę poprowadzić "Grupę 115". Mario, do Ciebie apeluję osobiście - zmień sobie i nie tylko sobie plany na kwiecień i powoli zacznij się pakować. Klaudio jak po węgiersku będzie "raz wodkas, raz kolas"? :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 Doktorku .... chyba "Ajne Vodka und ajne Kola" .... chyba ....... ku*wa musze iść na Studia :biggrin: Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankes Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 kurna klaudio kolas vodkas.... tak jak papas, panas, penisas na rynkas.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 23 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 Czołem. Mam pomysł na drogę powrotną. Otóż można wracając zajechac do Bochni i zejść pod ziemię, soli nazbierać. Alternatywą jest Muzeum Browarnictwa w rzeczonym mieście i ładny rynek. Natomiat niedziela 25 kwietnia jest dniem święcenia motocykli na Jasnej Górze, co daje pretekst do wizyty w Częstochowie. Czyli: - środa wieczorem wyjazd z Warszawy do Krakowa :crossy: - czwartek rano zbiórka chorągwi i wyjazd do Budapesztu :crossy: - czwartek w południe zajęcie Budapesztu i rozpoczęcie turystyki pieszej :flesje: - piątek od rana do wieczora turystyka piesza :flesje: - sobota rano wyjazd do Bochni: kopalnia :eek: muzeum :icon_eek: nocleg :cool: - niedziela rano msza na Jasnej Górze, - niedziela po mszy rozjazd do domów :notworthy: Czekam na wnioski i propozycje. HKK Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi