damios Opublikowano 30 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2004 Niedawno kupilem drke 125 i mam problem. Chcialem wyregulowac zawory i gdy odkrecalem przykrywke regulacji zaworow okazalo sie ze gwint zostal w srodku. Tzn ta czapeczka oddzielila sie od gwintu. Ale to mniejszy problem bo juz zamowilem nowa. Pekla dlatego, ze sruba od regulacji zaworow uderza w ten dekielek a nie powinna. Co mam zrobic ?? Obciac ta regilacje?? Pomozcie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harley1974 Opublikowano 30 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2004 A zawory są oryginalne? harley1974 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damios Opublikowano 30 Marca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2004 Nie wiem czy sa oryginalne, ale sprzecik ma dopiero 9000 przebiegu (licznikowo). Tarcze nie sa ani troche zjechane, wiec watpie, aby mial juz jakis remoncik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazmir Opublikowano 31 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2004 Cze.....Sprawa może wyglądać poważniej. Mogło ulec uszkodzenie łożyskowania wałka rozrządu lub dźwigienki zaworowej. Ja bym proponował zajrzeć do rozrządu po ściągnięciu pokrywy zaworów. Zobacz jak wyglądają krzywki wałka. Mam nadzieję że nie rozsypało ci się gniazdo zaworowe.Co by nie kombinować - śruba nie ma prawa uderzać w pokrywkę.Masz fiszkę głowicy żeby zobaczyć jak to wygląda?Pozdr.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damios Opublikowano 31 Marca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2004 Masz fiszkę głowicy żeby zobaczyć jak to wygląda?Jaką fiszkę?? W piatek chyba rozbiore góre silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 31 Marca 2004 Administrator Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2004 Przeniosę to do Mechaniki Ogólnej, może więcej osób pomoże w tym problemie...pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi