grisza151 Opublikowano 21 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 ok dzięki będę próbował działać coś sam, na serwisy nie ma co liczyć. A jeszcze jedno w ostatnim serwisie wspomnieli coś o tych górnych przepustnicach żeby je może zdemontować bo być może się przycinają. Co ty na to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blubi Opublikowano 21 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Ja mam u siebie wymontowane. Jak będziesz chciał je wykręcić to daj znać a opisze dokładnie jak to trzeba zrobić bo trzeba uważać by przypadkiem nie wpadła Ci śrubka do komory silnika :) generalnie to jest 10 min pracy a efekt zauważalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisza151 Opublikowano 21 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 ok w sobotę się za to biorę podobno ma być dość dobra pogoda żeby go jeszcze przetestować.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Acek Opublikowano 8 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 Witam użytkowników Rocketa, od dwóch miesięcy jestem szczęśliwym posiadaczem Triumph Rocket III, moje moto przyjechało z USA z małą przycierką, ale na szczęście jest już prawie wszystko zrobione.czy macie (tutaj zwracam się głównie do blubi) jakiegoś speca mechanika w Wawie lub okolicach aby go obejrzał i powymieniał, poustawiał wszystko - ja mam do mechaniki dwie lewe ręce? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blubi Opublikowano 8 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 Witam użytkowników Rocketa, od dwóch miesięcy jestem szczęśliwym posiadaczem Triumph Rocket III, moje moto przyjechało z USA z małą przycierką, ale na szczęście jest już prawie wszystko zrobione.czy macie (tutaj zwracam się głównie do blubi) jakiegoś speca mechanika w Wawie lub okolicach aby go obejrzał i powymieniał, poustawiał wszystko - ja mam do mechaniki dwie lewe ręce? pozdrHej.Wysłałem Ci na priv numer do mnie, zadzwoń jak coś to Ci powiem wszystko co i jak :) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduro1 Opublikowano 8 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 Mały facet musi mieć coś dużego :-)Poważnie, to jak chcesz się przymierzyć to zapraszam do mnie. Też jestem z Wielkopolski. Złotniki koło Poznania.lub dlugiego np wędke na ryby ;)E. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihoo Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam moich przyszłych kolegów;) No więc planuje zakup Rocketa i w związku z tym każdą wolną chwilę przeznaczam na szukaniu w necie info na temat tej pięknej maszyny... W końcu natknąłem się na Was Panowie:) Pomóżcie jeśli możecie.Po pierwsze: jakiego rocznika motocykla szukać...z tego co czytałem w 2008 r. Triumph wprowadził pewne zmiany i lepiej szukać motocykla już po tych zmianach. Tylko czy później nie było już jakiś ważnych konstrukcyjnie zmian??Po drugie marzy mi się trochę go przerobić. Ma być czarny, matowy... i mieć szeroką oponę z tyłu. Wiem, fabrycznie jest 240 i nie jest to mało, tym bardziej, że komfort jazdy będzie malał wraz z poszerzaniem...ale mi się szeroki laczek z tyłu strasznie podoba. W związku z tym mam pytanie: Jest tam trochę miejsca na szerszą oponę czy trzeba myśleć o przeróbce wahacza, co w Rockecie w związku z wałem nie będzie proste...Pozdrawiam i z niecierpliwością czekam na Wasze odpowiedzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduro1 Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 czarny mat modny ale jest przy bardzo niepraktyczny,bo albo widac na min tłuste plamy ale przybrudzony wygląda nieświeżo...jesli jednak zdecydujsz się na przemalunek we własnym zakresie polecam dodatkowo pomalować "klarlakiem" w celu stworzenia ochorny przed tego typu niedogodnosciamipozdr.E Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Griszon Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 (edytowane) Witam. Na początku witam wszystkich. Od 3 tygodni jestem mam nadzieję że szczęśliwym posiadaczem Touringa z 2009 roku. Przyprowadziłem go na kołach prawie 500km więc myślę że będzie ok. Przesiadłem się z Intruza vl 1500. Powiem że to inna bajka. Z wiosny wymiany płynów i w drogę. Jeśli ktoś chciałby się podzielić swoją wiedzą na co zwrócić uwagę przy nowo zakupionym sprzęcie to będę wdzięczny. Pozdrawiam wszystkich. Edytowane 25 Listopada 2013 przez Griszon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wspinaker Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 (edytowane) Witam. Na początku witam wszystkich. Od 3 tygodni jestem mam nadzieję że szczęśliwym posiadaczem Touringa z 2009 roku. Przyprowadziłem go na kołach prawie 500km więc myślę że będzie ok. Przesiadłem się z Intruza vl 1500. Powiem że to inna bajka. Z wiosny wymiany płynów i w drogę. Jeśli ktoś chciałby się podzielić swoją wiedzą na co zwrócić uwagę przy nowo zakupionym sprzęcie to będę wdzięczny. Pozdrawiam wszystkich.Witam w imieniu cześci Wielkopolski i zapraszam do opisania pierwszych wdrażeń,Szczęśliwy posiadacz Rocketa.Tak swoją drogą widzeliście projekt Trumpha i Castrola ? http://www.castrolrocket.com/ Nasze silniki będą biły rekord prędkości. Może warto pomysleć o turbinie. Wspinaker Edytowane 26 Listopada 2013 przez Wspinaker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Griszon Opublikowano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 Wszystkie płyny już kupione, czekają do wiosny na wymianę. W sobotę byłem na rozmowie w sprawie akcesoryjnych wydechów. Jest kilka opcji do wyboru. Jak się już zdecyduję i firma je wykona to zamieszczę fotki, a z wiosny filmik. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter 1600 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 Jeśli kupiłeś nowe płyny to wymień je teraz.Lepiej jak w silniku jest nowy olej niż stary zanieczyszczony.To samo dotyczy płynu w chłodnicy i w hamulcach. Cytuj 2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduro1 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Jeśli kupiłeś nowe płyny to wymień je teraz.Lepiej jak w silniku jest nowy olej niż stary zanieczyszczony.To samo dotyczy płynu w chłodnicy i w hamulcach.ale bynajmniej olej nalezy wymianiac na rozgrzanym silniku!E. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Acek Opublikowano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Griszon, jakie płyny, filtry kupiłeś? wymieniasz też świece? ja też jestem na etapie zakupów pozdrAcek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blubi Opublikowano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Polecam świece żarowe NGK. Sporo różnica w spalaniu. Griszon, pamiętaj że wymiana układu wydechowego, a w szczególności eliminacja katalizatora wymaga nowych map. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi