hondacr250r Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 siema mam honde3 cr 250 r i chce wysłac do tulejowania i niewiem na jaki wymiar mają mi wsadzić ta tueleje jaki jest romiar nominalny cylindra czy tloka i czy tlok ma być mniejszy od rozmiaru cylindra o 5setek?? chciałem wysłać do motor techu ale znalazłem 100 zl taniej ale tam musze dac im nowy tłok zeby spasowali wszystko. I jak mi sie zatrze na tuleji to robią szlif o następną selekcje czy np o 2 selekcje i ile mozna tłoków zrobić na tuleji jednej 4 selekcje prosze o pomoc bo nie moge tego ogarnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rams Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 (edytowane) Na tulei możesz zrobić 4 selekcje po jednym tłoku, a na nikasilu zrobić 4 selekcje po 3-4 tłoki. Z tego co pamiętam średnica cylindra wynosi 66.40mm. Pod tuleje podobno są najlepsze tłoki Wiseco ale ile w tym prawdy to ja nie wiem. Edytowane 10 Grudnia 2009 przez Rams Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hondacr250r Opublikowano 10 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 Na tulei możesz zrobić 4 selekcje po jednym tłoku, a na nikasilu zrobić 4 selekcje po 3-4 tłoki. Z tego co pamiętam średnica cylindra wynosi 66.40mm. Pod tuleje podobno są najlepsze tłoki Wiseco ale ile w tym prawdy to ja nie wiem. aha czyli tłok zakładasz mniejszy o 5 setek czy o 8 setek bo coś slyszałem no czyli nicsil sie bardziej opłaca ale czekanie i koszty heheh dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rams Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 8 setek to za dużo, sprawdź w serwisówce lepiej, ale wydaje mi się, że o 6 setek wsadza się mniejszy tłok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hondacr250r Opublikowano 10 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 A SKĄD TAKĄ SERWISÓWKE WZIĄĆ A 8 SETEK TO JUŻ KOMPRESJA LEDWO CO BEDZIE HEHE KURDE NIEWIEM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghollum Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 A SKĄD TAKĄ SERWISÓWKE WZIĄĆ A 8 SETEK TO JUŻ KOMPRESJA LEDWO CO BEDZIE HEHE KURDE NIEWIEM W takich silnikach na nicasilu robi się pasowanie na 0,04-0,05mm, 0,08mm to zdecydowanie za duży luz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hondacr250r Opublikowano 10 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 W takich silnikach na nicasilu robi się pasowanie na 0,04-0,05mm, 0,08mm to zdecydowanie za duży luz. a ja będe mial kolego tuleje czyli taki sam odstęp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rams Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 hondacr250r podaj rocznik swojego motoru, spróbuje poszukać serwisówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 11 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 0.05-0.06 i tłok pod żeliwo "of kors " Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1989 Opublikowano 11 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Luz montażowy jest podany na opakowaniu tłoka. Cytuj Zadbaj o zdrowie z najlepszą wyciskarką do soków! Zapraszam do odwiedzenia sklepu w Warszawie, sprawdź na http://alesoki.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 13 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 Chlopie wez ten cylinder wyslij do motor techu i niezakladaj niepotrzebnych tematow.piotrek sie zajmi wszystkim.a tak jak kolega na pisal luz jest podany na pudelku jak byk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi