patryk3860 Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Witam Mam pewien problem z suzuki rgf 125, a mianowicie na luzie i pierwszych 2 biegach kiepsko się w kręca, tzn wkreca sie do konca ale nie jest to plynne- dochodzi do 7tys troche przerywa potem dochodzi do 10 i znowu zaczyna przerywac i dalej juz do 13,5. Od 3 biegu już nie ma tego problemu. Zmieniłem filtr powietrza, świece oraz moduł, gaźnik oraz jakiś czas temu zmieniany był tłok ale dalej jest to samo. Jak myślicie czym może to być spowodowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
włochatyDR Opublikowano 22 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Nie wiem czy może mieć to coś wspólnego, ale zajżyj czy niezacina się zawór wydechowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk3860 Opublikowano 23 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Sprawdzałem na całkowicie wyjętym zaworze i było to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponczo Opublikowano 23 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 sprawdź jeszcze pierścienie tak mi się zdaje ale może mi się źle zdawać :P lub świeca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pypek9 Opublikowano 23 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 albo świeca, skład mieszanki (sprawdź jaki kolor ma świeca), albo może coś być ze skrzynią biegów.. spróbuj popchać moto na 1 i 2 biegu nie zapalając go, ale trzymając cały czas na sprzęgle i powiedz czy coś ociera, spowalnia itp.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk3860 Opublikowano 24 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 Skrzynia jest jak najbardzie w porządku. Na luzie tez sie kiepsko wkręca. Świeca jest nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi