Nazir Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Tydzien temu sąsiad cofając autem przywalił w moje moto stojace na stopce. Motocykl poleciał na prawo,jest pare szkód ale i jeden duzy problem. Klamka hamulca przywaliła w asfalt,nawet nie pękła. Spowodowało to maksymalne zaciśnięcie klocków hamulcowych. Nie da sie poruszyć motocykla nawet o 10 cm w przód lub tył. To yamaha xj 600 n z jedna tarcza hamulcową. Postanowiłem ściagnąć zacisk ,wyciagnać klocki i wcisnąć tłoczki. Jak do tej pory złamałem 2 klucze i to bynajmniej nie chińskie,żadne wd40 ani moja siła nie ruszyła cholernych śrub które w serwisie chyba końmi przykręcali ;) Mam wiec pytanie jak inaczej poluźnić klocki? Zmniejszenie ciśnienia płynu hamulcowego?(po uderzeniu w zbiorniczku płynu było pusto praktycznie ,ale płyn sie nie cofnał) Czy ktos ma jakis pomysł? Przyznaje ze do tej pory zdawałem sie na warsztat ale teraz musze sobie poradzic sam bo motocykla nie rusze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 odkręć odwietrznik przy zacisku to zejdzie płyn ;] a klucze masz gównianie skoro sie połamły na śrubie od zacisku ;] Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 jak masz zaciśnięte klocki to na śrubasz masz dużą siłe. Zresztą, odkręcenie tych śrub nic ci nie da, jeżeli szczęki ściskają klocki - nie masz szans tego ruszyc. Musisz zacząc od zdjęcia ciśnienia z klocków, tj, odkręcic odpowietrznik lub przewód hamulcowy. Wtedy kombinuj z resztą. Powodzenia! Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rahu Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Zmniejszenie ciśnienia płynu hamulcowego?(po uderzeniu w zbiorniczku płynu było pusto praktycznie ,ale płyn sie nie cofnał) tak jak koledzy napisali: wężyk na odpowietrznik i odkręcasz. jeśli faktycznie Ci się płyn nie cofnął to zanim odkręcisz odpowietrznik, dolej płynu hamulcowego bo będziesz miał do odpowietrzenia układ. pzdr Cytuj KAPD Klub Anonimowych Piratów Drogowych"Człowiek zbyt poważny jest strasznie śmieszny" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi