Skocz do zawartości

Rejestarcja składaka.

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

dorotka00000 napisał:

Hejka.

Mam takie pytanko...

Moj wujaszek ma skladana przez siebie trajkę, chciałby ja zarejestrowac.

Co trzeba zrobic, z ktorej strony sie zabrac i jakie sa koszty?? Bo slyszalam ze jest potrzebny notariusz...

Notariusz :icon_eek: ??A przypadkiem nie rzeczoznawca z PZMotu? :rolleyes:

On ustali pewnie ze to samoróbka i nazwie go SAM.

Edytowane przez Pozytywnie Zakrecony Wariat

"Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych którzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,mając przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci"

dorotka00000 napisał:

Hejka.

Mam takie pytanko...

Moj wujaszek ma skladana przez siebie trajkę, chciałby ja zarejestrowac.

Co trzeba zrobic, z ktorej strony sie zabrac i jakie sa koszty?? Bo slyszalam ze jest potrzebny notariusz...

Kolega chciał dwa lata temu zarejestrować swoją traję. Miła pani w "órzędzie" komunikacji powiedziała, że na początek potrzebne będą: papiery na silnik (w sumie racja) oraz- uwaga uwaga- zaświadczenia, że rama jest spawana z rur precyzyjnych z odpowiednimi atestami, oraz papieru, że składał to spawacz z uprawnieniami... Ręce opadają... A najciekawsze jest to, że w końcu zarejestrował sprzęta na swoją siostrę, która jest zameldowana gdzie indziej...

Może od tego czasu się pozmieniało, tak czy inaczej powodzenia.

dziura napisał:

Kolega chciał dwa lata temu zarejestrować swoją traję. Miła pani w "órzędzie" komunikacji powiedziała, że na początek potrzebne będą: papiery na silnik (w sumie racja) oraz- uwaga uwaga- zaświadczenia, że rama jest spawana z rur precyzyjnych z odpowiednimi atestami, oraz papieru, że składał to spawacz z uprawnieniami... Ręce opadają... A najciekawsze jest to, że w końcu zarejestrował sprzęta na swoją siostrę, która jest zameldowana gdzie indziej...

Może od tego czasu się pozmieniało, tak czy inaczej powodzenia.

Z tego co kolega mowil (chociaz "wujek" twierdzil ze wlasnie trzeba papiery na silnik) nie trzeba tych papierow bo ich nie mozesz miec (ponoc), co do uprawnien na spawacza, tez o tym wspominal ale on je ma...

A co dalej??

dorotka00000 napisał:

Z tego co kolega mowil (chociaz "wujek" twierdzil ze wlasnie trzeba papiery na silnik) nie trzeba tych papierow bo ich nie mozesz miec (ponoc), co do uprawnien na spawacza, tez o tym wspominal ale on je ma...

A co dalej??

A dalej to przegląd "zerowy", nadanie tabliczki z numerem ramy, rejestracja, książka pojazdu.... i dzida na drogę :biggrin:

W wydziale komunikacji powinni wiedzieć (chociaż wygląda na to, że co urzędnik to inna interpretacja przepisów)