BORSUKLES Opublikowano 26 Listopada 2002 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2002 Poszukuje informacji na temat MZ 250 wersji policyjnej (4 biegi) rocznik 1975 !! Kto czymś takim jeździł lub ma informacje na ten temat proszę o wypowiedź. POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sidewinder Opublikowano 27 Listopada 2002 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2002 TYLKO TYLE I W DODATKU PO NIEMIECKU, ale poradzisz sobie Motor: Hubraum Zylinder Leistung Max Drehmoment / torque 250ccm 1- 2tatkt UmkehrspĂźlung / two stroke reverse flushing 12,5 kw = 17 PS/hp bei 5000 rpm 24,5 Nm bei 4500rpm Ăbersetzung Hinterrad- Getriebe / transmission rear wheel- gearbox 3,0 ( 16:48 ) [serie: 15 (Gespann / sidecar), 18, 19:48 Kette / chain 0,8 B1-128 (Serie -130) Vmax 100 km/h Bremse/ brakes Scheibenbremse /disk (vorne), Trommelbremse / drum (hinten) Elektrik: Batterie Lima / alternator Licht, Scheinwerfer "Bitte Folgen" Lichtkasten; Blaulicht Sicherungen / fuse, vorne / front Warnblinkanlage / hazard warning Hauptstromabschalter rechts unterm Sitz / main power switch under seat on the right 12V / 9 Ah 12V/ 45 W 12V/60W H4 12V/55W Blaulicht 8A Lichtkasten 8A Externe Rufanzeige 4A Sirene 16A ZĂźndung / ignition M 14 225/260 Isolator (die einzig wahren fĂźr alle MZs), KontaktzĂźndung Vollverkleidung mit Scheibe / windshield with screen . Koffer mit Halterahmen und Funkgerätekasten / side- and topcase fixes on a special frame . Einzelsitz / only one seat . Sirene (befindet sich in dem Loch in der Verkleidung) Blaulicht / flashlights baugleich mit Nebelscheinwerfern des Wartburg; Glas blau eingefärbt Funkgerät / radio U 600/ U 700 Tank 17 Liter - 1:50 Gemisch / mixture Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BORSUKLES Opublikowano 27 Listopada 2002 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2002 Dzięki SIDEWINDER :D Ale ta maxymalna prędkosc 100 hmmm :?: :?: :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterek Opublikowano 27 Listopada 2002 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2002 Borsukles, gdzieś w necie wyczytałem, że te MZki musiały spełniać normy emisji spalin by mogły być rejestrowane w Niemczech i stąd ta niska prędkość. Jeśli się mylę niech ktoś mnie poprawi. Polskie MZki (policyjne) nie miały tej przypadłości. Nara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sidewinder Opublikowano 28 Listopada 2002 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2002 Poza tym w tamtych czasach maluch to był szczyt mażeń, i jedziły same muły poniżej 100 km. A MZ z osiągiem 100 km/h w 7-9 sekund mogła ścigać wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vx800 Opublikowano 28 Listopada 2002 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2002 Pamiętam, że jak byłem mały jechałem kiedyś z Dziadkiem samochodem. Dziadek był ostry zawodnik i przejechał na czerwonym. Na następnym skrzyżowaniu dopadł nas "Pan Władza" na granatowej policyjnej TS250. Nie pamiętam rozmowy, nawet nie wiem, czy był mandat, pamiętam tylko że zajebiście mi się sprzęt spodobał i intensywnie się na niego gapiłem.A co do osiągów, to obładowana sprzętem maszyna nigdy nie będzie szybsza od takiej samej bez sprzetu. A dla dwudziestoparokonnego motocykla cały policyjny chłam stanowi z pewnością poważne obciążenie. Pozdro. 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 28 Listopada 2002 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2002 wystarczy spojrzeć na tą szybę-ten sprzęt musi mieć zajebiście duży współczynnik Cxponadto to chyba nie jest moto o które chodziło-o etz w 1975 jeszcze nikt nie mażył Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Peter Opublikowano 29 Listopada 2002 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2002 Piękna ta MZ !!!!!!!!!!!!!Jestem pod wrażeniem !!!Znakomita!!!!A jaką ma prędkość max to nieważne ważne jak wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krzysztof Opublikowano 30 Listopada 2002 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2002 Hej!Podejzewam ze w niejednej stajni policyjnej takie stoją. ja pamietam że u mnie w Kozalinie do niedawna podobno jescze były aż z ciekawości się zapytam.Kiedyś taką mzetą jecghałem. V-max jest mała bo żagiel z przodu spory ale wrażenie fajne. Ja mam MZ w wersji Grand - Tour czyli obudowaną i uażam że to swietna sprawa - jak zrobie foto to podesle.Pozdrowionko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mar3cki Opublikowano 3 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2002 Z tego co wiem to wersja policyja miala chyba troche lepsze osiagi od standardowej. Poza tym nigdy nie zapomne jak pier.... policjant mi powiedzial ze on taka smigal 15 lat i jak sie wylozyl na bok przy 60 km/h to sie zatrzymal na 6 czy 8 metrach!!! 8O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi