Skocz do zawartości

XT600-praca silnika

Rekomendowane odpowiedzi

wlasnie z kumplem kupujemy yamahe xt600 w las :) mam pytanie przy ogladaniu moto zaniepokoiło mnie głośna praca rozrzadu(podobno nowy) czy to jest normalne?? nie było to stukanie jak kowadło ale było to głosne i głośniejsze niz w innych japoniach ,czy ten singiel tak pracuje??

thnx za odpowiedz

WERA#111

Gość Anonymous

nikt Ci nie odpowie bo to same lenie.

a tak z drugiej strony to skoro nowy i są na to papierzyska to co się martwisz.

a najlepiej weź go zawieź do olka żeby Ci ktoś tam sprawdził

a tak z drugiej strony to skoro nowy i są na to papierzyska to co się martwisz.

Papiery można na wszystko załatwić!!!!!!!!!! Nie zgodze się z tobą! SORY!

Nie zaszkodzi sprawdzić u fachowców! ZGODA

Jak pamiętam to kumplowi od kupna aż do sprzedaży (1 sezon) klepał silnik! Podobno tak mają! ;-) Mi w to sie niechce wierzyć ale takse to tłumaczył! ;-)

Cze....

Święte słowa Damian. Przepraszam, ale dla mnie twierdzenie że ten typ fabrycznie stuka to zwykłe pieprzenie i naciąganie kupującego. Prędzej tłok -sworzeń stuka. Jeśli to sprzęt na handel to zawory można ustawić - to nic nie kosztuje - gorzej z resztą.....i wtedy wymyśla się cuda, że to tak ma być

Kolejny mit. Wiesz lepiej „Japonii" nie ruszać jak chodzi to chodzi (aż się rozsypie) Jeśli remont polega na rozebraniu popatrzeniu na złą część ewentualnie wsadzeniu używki albo kombinowaniu może coś klejem i złożeniu oczywiście na starych uszczelkach (wiadomo dlaczego na starych) to faktycznie lepiej nie ruszać!!!

Przy zakupie trzeba mieć świadomość, że uszczelka pod głowicę do XT-ka nie kosztuje tyle samo, co uszczelka pod głowicę do MZ-tki Jeśli się pominie ten szczegół to potem jest „męczarnia sprzętu i samego siebie" :)

Pozdr...

Gość Anonymous

komplet uszczelek do XT firmy GASKET (wszystkie do całego silnika) kosztuje w bielsku 28zł

a wątpie żeby firma robiące uszczelki do instalacji gazowych odwalała kicz...

Cze....

Zamawiałem tydzień temu uszczelki do swojego silnika (XL600)- przykładowo:

pod cylinder 70zł

pod głowicę 120zł

pod pokrywę zaworów 105zł

Dalej nie wymieniam (Honda-Boldor niski kurs dolara zachęca do zakupów (części oryginalne od dealera USA nawet u Olka tłok był droższy patrz Euro :roll: )

Jeśli mówisz mi o 28zeta za komplet to mimo, że bardzo szanuję grosz ja ich nie kupię są dla mnie za tanie

Z kolei życie mnie nauczyło że nie ma tanich dobrych rzeczy.

Uszczelki ich rodzaj i wykonanie to nie tylko wycieki to byłoby za proste. Od ich oryginalności czasami zależy żywotność pewnych mechanizmów.

Pozdr...

Temat zszedł Wam na uszczelki, ale nie szkodzi.

Daniel Vel..... ma racje. W XT słychać tylko wydech. Nie napisałeś nic szczeólnego o tym stukaniu.

Na jakich obrotach?

Czy na postoju? może coś więcej.

Moja XT bzyka aż miło, tylko jak przesadzisz z gazem na niskich obrotach i wysokim biegu to zagrają zaworki.

raczej doszlismy do tego że to sworzeń stuka ,zresztą ta xt to już musztarda po objedzie

a co do Kazmira to Olek ma różne ceny i różne dla każdego jak bierzesz u niego non stop to jeszcze nie dość że da Ci w kreske to jeszcze po cenie dumpingowej :)

na sobie moge wymienić wiele przykładów ale niebede zaśmiecał 4um

WERA#111

Moja XT bzyka aż miło' date=' tylko jak przesadzisz z gazem na niskich obrotach i wysokim biegu to zagrają zaworki.[/quote']

8O łomatko jakie znów zaworki 8O

to jest spalanie detonacyjne a nie "granie zaworków"

do wszystkich, którzy w życiu nie jeździli singlem i zabierają głos:

silnik XT czy jakiegokolwiek innego singla będzie zawsze głośniejszy niż motor 2, 3, 4 czy 6 cyl. Szramer tłumaczyłem Ci to klaczo na GG jak lejzor krowie.

A czy stukanie jest niepokojące czy w normie to trzeba ocenić bezpośrednio go słuchając, a nie gdybać sobie przez kompa