nurasek Opublikowano 19 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 Witam mam pytanie: w czasie jazdy odpuszczam manetkę gazu i słyszę stukanie zaworów (tak mi się zdaje) czy to normalny objaw ? Chodzi o motor Yamaha Vstar 1100. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 19 Września 2009 Administrator Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 Zapodaj jakieś audio. Naprawimy to w trymiga. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Landryss25 Opublikowano 19 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 Naprawimy to w trymiga. pzdr Potrafisz wyregulować zawory przez neta?:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 19 Września 2009 Administrator Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 Na intuicje to wezme :D Panie, będziesz Pan zaaaadowolony :D A tak poważnie, to jak widzę takie tematy to mi cycki opadają.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz9139 Opublikowano 20 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2009 Witam mam pytanie: w czasie jazdy odpuszczam manetkę gazu i słyszę stukanie zaworów (tak mi się zdaje) czy to normalny objaw ? Chodzi o motor Yamaha Vstar 1100. Pozdrawiam Witam. W V2 Yamahy chlodzonej powietrzem zawory sä slyszalne, zwlaszcza V i DragStary tak majä. Nawet po regulacji i na rozgzanym silniku tez je slychac. Niemniej jednak dla wlasnego spokoju lepiej podjedz do mechanika , zeby sprawdzil luzy zaworöw. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 21 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2009 Pierwsza seria Vstar 1100 miała za duże luzy na prowadnicach zaworowych i silnik po rozgrzaniu hałasował zaworami ale jednocześnie miał spore zużycie oleju. Wypada sprawdzić luzy zaworowe i jeżeli są w normie pozostawić lub zdecydować się na kosztowną wymianę prowadnic w głowicach. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi