binkimoto Opublikowano 16 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2009 Witam! Mam problem ze swoim Suzuki.Ostatnio zaczął lekko kopcić olejem i ciężko zapalać więc wziąłem manometr i zmierzłyłem mu ciśnienie na cylindrach na 1cylindrze ma 9 ......na 2 ma 4,5......na 3 cylindrze 3,5 .......na 4 cylindrze znów 9.Świece są zabrudzone lekko olejem.Powiedzcie mi czy może to być wina uszczelki pod głowicą?Słyszałem że jeśli różnica między dwoma sąsiadującymi cylindrami jest różna o 20PSI lub więcej to jest właśnie tego przyczyna..Silnik jest w nim chłodzony olejem.Kiedy go zlałem z silnika do bańki poczułem zapach benzyny czyli benzyna dostaje się do oleju,ale od jak dawna to nie wiem;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 16 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2009 Moze byc uszczelka, moga bys padniete pierscienie. Jaki to rok i model ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 Probe olejowa trzeba bylo od razu zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binkimoto Opublikowano 17 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 Jest to rocznik 1992 .Wczoraj nie miałem już czasu na próby olejowe dziś sprawdze ciśnienie po zalaniu tłoków olejem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi