cubamen Opublikowano 5 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 MAM PYTANIE JAKIE OLEJE I W JAKICH ILOSCIACH DO HD ELECTRA 2007 r 1600 SKRZYNIA 6 BIEGOWA bylbym ogromnie wdzieczny za sensowna odpowiedz bez wykladu wyzszosci oleju syntetycznego nad mineralnym badz odwrotnie :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 5 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 3.8 litra 20W50 może być Castrol V-Twin półsyntetyk Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 5 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 (edytowane) Oleje wlewaj w takich ilościach żeby bagnet wskazywał właściwą ilość. :icon_mrgreen: Dla Touringów z 2006r. jest to mniej więcej tak: Silnik 3,79L (4 kwarty), 20W50 Harley-Davidson 360 Motor Oil Skrzynia biegów 590-710ml Sprzęgło 946ml Nie wiem czy `07 rok ma te same wartości, pewnie tak. Szukam w sieci info. A jakiej marki oleje lejesz to zależy od Ciebie. Jakie lubisz, jakie Ci się podobają. :biggrin: Poczytaj zagramaniczne fora. Osobiście nie mam wyrobionej opinii nt.olejów więc Ci nie doradzę. Podobno ludzie chwalą sobie produkty Amsoil. Motul też robi oleje dla HD, bynajmniej silnikowy ale gdzie to zdobyć to trudno mi powiedzieć. Ja miałem olej RevTech z Allegro od Małego i nie narzekałem. Przestudiuj tematy HD na tym forum, tam coś kiedyś było o olejach, które są dobre, które sprawdzone i gdzie ich szukać. EDIT: Chwilę poszperałem w sieci: Sprzęgło - 10W40 lub 20W50, silnikowy olej który leje się do silników w których smaruje też sprzęgło czyli np. w japoniach Skrzynia biegów - 75W90 Gear Oil Silnik - 20W50 Tutaj masz mały ranking ulubionych olejów: http://hdforums.com/forum/oil-and-oil-rela...our-choice.html Polecam to forum, wiele mądrych info znajdziesz. Jak dłużej polatasz HD i sprawdzisz różne oleje to będziesz wiedział co jest git. Jednemu taki pasuje, innemu inny itp. Edytowane 5 Września 2009 przez qurim Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubamen Opublikowano 7 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 serdeczne dzieki :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi