Skocz do zawartości

Kask dobry a tani. Da się tak?

Rekomendowane odpowiedzi

Bierz AGV K3.

Tani, a w jakimś tam brytyjskim teście miał 4/5 gwiazdek. Poza tym firma znana i ceniona. Mój plecaczek taki ma od połowy sezonu i jest zadowolona.

np.

http://allegro.pl/kask-agv-k3-multi-evil-rozmiar-m-mega-wyprzedaz-i1406364481.html

Edytowane przez JaJaN

ja mam FG14, z polecenia znajomego ktoremu ten kask uratował łep w spotkaniu z asfaltem.

Jestem zadowolona, jedna rzecz tylko mogłaby być lepsza - wyciszenie, niestety w porównaniu z innymi jest trochę głośny.

Acha, od razu kupuj szybkę a anty-fogiem. :)

MotoDig.pl :: największa baza filmików i linków motocyklowych

jest zadowolona bo wygodny i lekki... ale jak zapakuje dynka w asfalt to juz nie bedzie taka ladna...

Jest wygodny i lekki - o to chyba chodzi w kaskach. A gdy idzie to w parze z bezpieczeństwem to w tym przedziale cenowym czego chcieć więcej.

Ciekawe czy jak Ty zaj*biesz o asfalt to czy będziesz nadal "ładny". Szerokości...

Shark chyba nie jest w zasięgu cenowym kolegi...

A co sądzicie o kasach marek motocyklowych. Znalazłem w końcu "mój" kształt na Moto Guzzi. Ceny raczej nie są niskie (powyżej 200 euro). Tylko ile w tym jakości, a ile opłaty za metkę? Chodzi mi o kaski w stylu retro (albo JET - jak zwał, tak zwał). Albo może znacie jakąś inną firmę, która produkuje takie kaski? Ideałem byłby kask z jakimś pałąkiem, co by nie połamać sobie szczęki.

jest zadowolona bo wygodny i lekki... ale jak zapakuje dynka w asfalt to juz nie bedzie taka ladna...

shark s700, s900 czy rsi...

nie obraź się kolego ale twoje komentarze mnie rozpierd**laja.

Błyszczysz wiedzą typowo wyczytana w googlach albo ze swoich ciekawych przemyśleń.

widziałeś chociaż z czego jest skorupa w K3? najpierw sie zainteresuj a pozniej napisz

MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy

serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne

Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500

zobacz jeszcze w ofercie KBC i SHIRO. bardzo fajnie wykonane kaski w rozsadnych pieniądzach

MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy

serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne

Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500

Witam

Postanowiłem kupic uzywany kask ze ze wzgledu na fundusze(ok 150zl)

Znalazłem na allegro 3 interesujące LAZER TRIBAL,Nitro FF311 oraz IXS HX 245 w tej samej cenie. Comyslicie o tych markach? ktory najlepszy? a moze ktos poleci inny warty uwagi? z góry dzieki :wink:

Ja zakupiłem ponad 2 lata temu kask MDS EDGE , nie wiem jak jego walory zabezpieczajace bo żadnej gleby na szczęście nie miałem , ale organoleptycznie wydaje sie ze jest porządnie zbudowany .

Wtedy kosztowały trochę wiecej teraz już za jakieś 2 stówki można dostać .

Jest to marka należąca do AGV , cześć elementow jest chyba zamienna bo posiada logo AGV na sobie .

Może nad czymś takim pomysl

Gość sgregor242

Najlepiej na głowie mi siedzi nitro dziwne ale tak jest najgorzej hjc.Raczej bym się skupił na tym aby siedział dokładnie na głowie i ani drgnął bo z tym nie ma tak lekko a to chyba podstawa w kasku.Jeśli zakładasz że kupisz se dobry przez internet to na 90% nie.

ja kupowalem przez neta , zmierzyłem głowę tak bez ścisku zbędnego etc , wytypowałem rozmiar który "nie powinien" być za ciasny , paczka doszła , a ja zadzwoniłem , pogadałem i odesłałem by wymienili jednak na jeszcze większy ... wiec następnym razem albo przymierze w realu albo liczac jego cene przezornie nastawie sie na 2 wysyłki