gossy Opublikowano 20 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2004 Witam.Nareszcie dzisiaj normalna pogoda i troche wolnego czasu - moto wyprowadzone z garazu i po pierwszych kilometrach wiatr sam zdmuchnal zimowy kurz :flesje: Chyba pomysle o jakiejs szybie albo malej owiewce - dzisiaj byl taki wiatr ze kark mnie boli do tej pory.Mam do was pytanie - co robicie z moto po zimie? (olej, swiece etc.) ja sie troche nameczylem zeby go odpalic i zrobic pierwsza jazde.Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Sacz Opublikowano 21 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2004 Olej swiece smarowanie i ogolnie konserwacje powinienes zrobic przed zima tak jak powinno sie to robic, lecz lepiej pozno niz wcale. Zatroszcz sie o akumlator, lancuch, sprawdz cisnienie w oponach, nasmaruj linki gazu, sprzegla, popatrz na klocki. Takie zabiegi zaowocuja pozniej bezawaryjna jazda, a moto po zimie moze ciezko palic bo ma puste gaznikii (wache nalezy na zime spuscic badz sama wyparuje) i trzeba chwile pokrecic az sie zalaja (jak masz kranik podcisnieniowy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 24 Marca 2004 Administrator Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2004 Przeniosłem tutaj temar z Motocykli Sportowych. Może rzeczywiście warto porozmawiać o przygotowaniu moto do sezonu. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 24 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2004 Tak naprawdę to wszystko powinno być przygotowane przy pzryszykowaniu motocykla do zimy, teraz to trochę ostatnia chwila. Tak w skrócie - wymień olej, wszystkie płyny, przesamruj tłoczki w zaciskach i ich prowadnice. Reszta to już kwestia indywidualna - jeśli są stare to zmień świece, filtr powietrza, wskazane jest wyregulowanie gaźników. Musisz ocenić sam co w motocyklu jest jeszzce do zorbienia. Powodzenia Pozdro, Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wawrzyn15 Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2004 ja u siebie wymienilem zebatki i opone tylna...przydalaby sie jescze na przod ale chwilowo brak funduszy...jadac dzisiaj strasznie walil mi lancuch i nie mialem go jak przesmarowac...znajomy uratowal mnie i uzyczyl mi troche spray'u do lancuchow...mowil ze kupil go w niemczech za 15Euro/sztuke...przywiozl 10 i mowi ze mi moze sprzedac jak chce...wola za niego 30zl...warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hausi Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Moja maszyna odpalila na tyk ale chyba przez to ze przez zime rozebralem ja na czesci i o dziwo udalo mi sie ja poskladac a tak wogole to wymienilem duzo rzecz i odrazy chodzi liepiej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi