akupon Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Może ktoś z was naprowadzi mnie na dobry trop, otóż jest tak: Kiedy skuter stoi na stopce (koło wisi w powietrzu) to ładnie wkręca się na obroty jednak gdy choć trochę oprę koło o ziemię skuter traci moc nie wkręca się nawet do połowy tych obrotów co na stopce. Słabo przyspiesza a v-max też jest bardzo niski. Czego są to objawy? Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowytzrdt Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 (edytowane) Objawy tego że to skuter i 50cm3, na luzie motory tez się dobrze wkręcają na biegu juz nie tak dobrze bo jest obciażenie to chyba bardzo logiczne. W ogóle mega idiotyczne pytanie Edytowane 31 Sierpnia 2009 przez nowytzrdt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzyk7 Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Objawy tego że to skuter i 50cm3, na luzie motory tez się dobrze wkręcają na biegu juz nie tak dobrze bo jest obciażenie to chyba bardzo logiczne. W ogóle mega idiotyczne pytanie a już myslałem ze to moja domena.jednak młodszych też to denerwuje.no proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Może ktoś z was naprowadzi mnie na dobry trop, otóż jest tak: Kiedy skuter stoi na stopce (koło wisi w powietrzu) to ładnie wkręca się na obroty jednak gdy choć trochę oprę koło o ziemię skuter traci moc nie wkręca się nawet do połowy tych obrotów co na stopce. Słabo przyspiesza a v-max też jest bardzo niski. Czego są to objawy? Proszę o pomoc. opisz tą sytuacje dokładniej. jaki skuter?? jak pojemność? jaki v-max? kompresja jaka? jaki przebieg od ostatniego remontu?? Chłopacy nie przekreślajcie od razu nowicjuszy :icon_razz: przecież też kiedyś byliście tacy sami :biggrin: Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 opisz tą sytuacje dokładniej. jaki skuter?? jak pojemność? jaki v-max? kompresja jaka? jaki przebieg od ostatniego remontu?? Chłopacy nie przekreślajcie od razu nowicjuszy :icon_razz: przecież też kiedyś byliście tacy sami :biggrin: Twoja Cierpliwość też się kiedyś wyczerpie.... zaufaj mi ;) Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Bardzo niski V max to znaczy ile? 10, 20 km/h ? A może 50? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akupon Opublikowano 1 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 (edytowane) opisz tą sytuacje dokładniej. jaki skuter?? jak pojemność? jaki v-max? kompresja jaka? jaki przebieg od ostatniego remontu?? keeway focus 70cmm aluminiowy cylinder 50km/h (było 90), niestety nie mam manometru, 5tys km potem nowy cylinder. Skuter wcześniej wkręcał się na wyższe obroty nawet dokładnie nie pamiętam jak i kiedy to się stało bo wyjechałem na wakacje jak już wróciłem to zauważyłem że skuter nawet na stopce nie wkręcał się na obroty więc zmieniłem dysze główna na mniejszą (zmiana na poprzednia dysze nic nie daje) Świeca ma kolor jasno szary. Edytowane 1 Września 2009 przez akupon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 1 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 Twoja Cierpliwość też się kiedyś wyczerpie.... zaufaj mi ;) kiedyś pewnie tak :biggrin: keeway focus 70cmm aluminiowy cylinder 50km/h (było 90), niestety nie mam manometru, 5tys km potem nowy cylinder. Skuter wcześniej wkręcał się na wyższe obroty nawet dokładnie nie pamiętam jak i kiedy to się stało bo wyjechałem na wakacje jak już wróciłem to zauważyłem że skuter nawet na stopce nie wkręcał się na obroty więc zmieniłem dysze główna na mniejszą (zmiana na poprzednia dysze nic nie daje) Świeca ma kolor jasno szary. Co do świecy to powinna mieć kolor kawy z mlekiem. wyczyść gaźnik i go ustaw powinno pomóc. a nie masz kolegi co ma monometr?? alba może wbij na jakiś zakład mechaniczny. Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akupon Opublikowano 1 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 http://images.google.pl/imgres?imgurl=http...%3Doff%26sa%3DG Tu piszą co innego. Gaźnik jest na pewno czysty a co do ustawienia to ustawiłem go na stopce i dobrze pracuje. Manometr postaram się skombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEAD Opublikowano 1 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 http://images.google.pl/imgres?imgurl=http...%3Doff%26sa%3DG Tu piszą co innego. Jasnoszara oznacza "ekonomiczną mieszankę" a Ty zakładając 70 ccm i żaląc się że jedzie tylko 50km/h chyba nie masz zamiaru oszczędzać na paliwie i stracić w wyniku tych oszczędności trochę mocy. Największą moc uzyskasz przy ciemnej kawie z mlekiem a nawet jeszcze trochę bogatszej mieszance ale zbyt bogata będzie powodować problemy ze świecą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi