Krzysnik363 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Witam. Mam pewne pytanie. A mianowicie: Kumpel z forum wysłał mi fotkę blokady na zaworze membranowym w silniku am6. http://images45.fotosik.pl/189/2a94e64a8ebde7d1.jpg zaznaczył mi element będący blokadą. Ja mam jednak pytanie, po co jest ten środkowy element. Nie chodzi mi jedynie o tą wstawkę z dziurkami tylko cały ten element z którego się to wyjmuje. Przecież im krótszy dolot tym lepiej :icon_question: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitrox89 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 To jest membrana tylko listków nie widać. Na zdjęciu masz dwie membrany i króciec... Od siebie dodam, że wyjęcie tego plastiku nic nie daje, przynajmniej u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysnik363 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 w tym przypadku jak na foto wyciągnięcie tego też nic nie da/dało Popatrz sobie na średnie tego króćca. Przy jego przepustowości większy przelot na membranie nic nie da. Czyli mówisz że to pośrodku to jest na 100% zawór membranowy ? taki sam jak ten na samym dole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Bo to nie jest blokada:D Jak to wyciagniesz to sprzet bedzie dziwacznie chodził na niskich obrotach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BANANvanDYK Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 To nie jest żadna blokada, tylko specjalnie wyprofilowany dolot do listków membrany, aby uniknąć ew. zawirowań mieszanki. Blokadą stanie się dopiero wtedy, kiedy założysz gaźnik o przelocie większym niż przelot króćca. Cytuj 7,352 osób lubi to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi