l.e.s.t.e.r Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2009 (edytowane) witam po glebie urwalo sie mocowanie silnika , nie dość żę pękło to jeszcze sie łeb śruby urwał, śruba została w ramie , chciałęm to dzisiaj rozwiercić ale po 2mm postępu i 6 wiertłach straciłem nadzieję że to się da rozwiercić - jakaś piekielnie twarda śruba , ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić. jako że na 90% gwint w ramie poleci mam pytanie czy ktoś kożystał z takiego wynalazku http://allegro.pl/item690412285_napraw_zer..._tanio_z11.html Edytowane 15 Sierpnia 2009 przez l.e.s.t.e.r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hz10 Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 jeżeli możesz do kup wiertło kobaltowe wywierć otwór i wbij splina , może uda sie wykręcić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Landryss25 Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Kup lewe wiertło albo zestaw wykrętaków. Tym sposobem można usunąć śrubę bez uszkodzenia gwintu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
l.e.s.t.e.r Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2009 kupiłem dziaj wiertła z azotkiem tytanu ale postęp żaden - twardość tego co zostało ze śruby tp 10.9 - facet coś mówił żeby wiercić widiowym ?? ma ktoś jakieś propozycje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson13 Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2009 (edytowane) mozez zrobic jakies zdjecie? Edytowane 17 Sierpnia 2009 przez rybson13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2009 10.9 to jeszcze nie tak źle małym wiertłem boruj 2; 2,5 i na wolnych obrotach wwiercasz się 2-3 mm i poprawiasz większym i znowu małym i tak aż nie usuniesz całości i wiertła do stali szlachetnych Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2009 10.9 powinno dać sie zwykłym HSS-em pogłaskac tylko gdzie tu teraz kupisz dobrego HSS. Kup jedno markowe wiertło fi-8 np. Makity i bedzie po problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
l.e.s.t.e.r Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2009 no nie bardzo , dzisiaj kupiłem 3 wiertła fi2 fi4 i fi6 - wiertła bosha z azotkiem tytanu czy jakoś tak - i nic nie idzie - pozatym czytałem żeby w takim materiale wiercić np wiertłem fi6 trzeba siły nacisku 70 kilo - czyli musiałbym stać na włączonej wiertarce :) ręce normalnie opdadają :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi