radoslaw_d_81 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Witam! Chciałbym zapytać jakich świec zapłonowych używacie w swoich VN 800, jakie są waszym zdaniem najlepsze a jakich nie polecacie. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrusgsx Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Witam! Chciałbym zapytać jakich świec zapłonowych używacie w swoich VN 800, jakie są waszym zdaniem najlepsze a jakich nie polecacie. Dzięki! IMO najmniej problemów jest z Denso. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Producent zaleca NGK i według mnie te są najlepsze Cytuj veni , vidi .... i oczom nie wierzę Vulcaneria.pl DajęMuNaZimnym i smażę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radoslaw_d_81 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Producent zaleca NGK i według mnie te są najlepsze Właśnie się zawiodłem na NGK i to przed wyjazdem i tak sie zastanawiam czy jeszcze raz NGK czy może właśnie zakupić DENSO, a świece irydowe? Ma ktoś takie w swoich motocyklach? Może warto kupić właśnie takie świece? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dex Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Jeździłem vn 800 trzy sezony i na NGK chodził najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek.M Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Polecam NGK, te które zaleca producent. Dostęp masz bardzo prosty więc możesz wymieniać często i irydowe nie są moim zdaniem potrzebne. A te które Ci się skończyły przed wyjazdem to może już miały się skończyć. Popatrz pozytywnie, dobrze że przed wyjazdem a nie w trakcie nastał ich koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacer Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 raz zalane swiece NGK nadaja sie tylko do wyzucenia. nie tak jak w przypadku denso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dex Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Kacer, to co piszesz to bzdura, no przynajmniej jeśli chodzi o te do vn. Po zalaniu wystarczy porządnie wyczyścić i chodzą ok. Wiem, bo akurat w vn przerabiałem to nie raz :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radoslaw_d_81 Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Świeca, która mi wysiadła założona była przed sezonem, no ale chyba postawię raz jeszcze na NGK, dzięki koledzy za podpowiedzi! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek.M Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Pamiętaj o dobrym wypaleniu świec. Świeca musi złapać swoja temperaturę samoczyszczenia. Po pierwszym odpaleniu nie gaś tylko zrób z 15km i będzie wszystko ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radoslaw_d_81 Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Pamiętaj o dobrym wypaleniu świec. Świeca musi złapać swoja temperaturę samoczyszczenia. Po pierwszym odpaleniu nie gaś tylko zrób z 15km i będzie wszystko ok O... tego nie wiedziałem, dzięki za radę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abramsm1a1 Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2009 O... tego nie wiedziałem, dzięki za radę! Witam Jeżdżę 2 sezon VN i świece zalecane przez producenta spisują się najlepiej NGKCR7E ważne żeby nie zastosować innej ciepłoty świecy bo to mi przez pomyłkę kiedyś zafundowali koledzy z Podkowy i wtedy miewałem problemy z poprawną pracą Pozdrawiam Gregorio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Pamiętaj o dobrym wypaleniu świec. Świeca musi złapać swoja temperaturę samoczyszczenia. Po pierwszym odpaleniu nie gaś tylko zrób z 15km i będzie wszystko ok nie po pierwszym tylko za każdym razem - przy tego rodzaju silniku i świecach nie ma odpalania "na pokaz". Cytuj veni , vidi .... i oczom nie wierzę Vulcaneria.pl DajęMuNaZimnym i smażę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturek Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Nie wierzcie za bardzo w świece irydowe czy platynowe.Ja cały czas jeździłem na świecach NGK.Postanowiłem sobie polepszyć i wymieniłem na irydowe.Pewnego razu wracając do domu motocykl po prostu mi zgasł.Po wielu próbach jakoś udało mi się go uruchomić.W domu wyczyściłem gaźnik,świece i dalej nic,dalej ciężko pali.Gdy byłem już kompletnie zdesperowany postanowiłem wymienić świece na te stare,bo innych nie miałem.I stał się cud,maszynka zaskoczyła jak za starych dobrych czasów. I jeszcze jedno.Tak jak napisał Badger nie odpalamy motocykla na pokaz,bo to najbardziej szkodzi naszym świecom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi