dexxam Opublikowano 12 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 no ale jakby walilo przez kratery to chyba bym mial wyciek pod spodem? a silnik mam suchutki wszedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BANANvanDYK Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 Nie, z zewnątrz może być suchy, ale będzie mieć przeciek pomiędzy ścianką dzielącą skrzynię biegów a komorą korbową. Takie rzeczy się zdarzają, ale rzadko. Cytuj 7,352 osób lubi to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek1281 Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 (edytowane) Sprawdż też ten simmering od strony magneta. Czasami się zużywają jednocześnie. Edytowane 13 Września 2009 przez piotrek1281 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mordoklej Opublikowano 13 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2009 Z ta dziurka w tloku to wynik ekstremalnego przegrzewania sie i moze byc kilka przyczyn z wymienionych ponizej... - nieszczelnosc silnika (powodujaca zubozenie mieszanki, powietrze dostaje sie do ukladu) - swieca za goraca - ustawienie gaznika na za uboga mieszanke - ustawienie zaplonu - zbyt wysoka kompresja - zbyt niska oktanowo benzyna Pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VinAlucard Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Z ta dziurka w tloku to wynik ekstremalnego przegrzewania sie i moze byc kilka przyczyn z wymienionych ponizej... - nieszczelnosc silnika (powodujaca zubozenie mieszanki, powietrze dostaje sie do ukladu) - swieca za goraca - ustawienie gaznika na za uboga mieszanke - ustawienie zaplonu - zbyt wysoka kompresja - zbyt niska oktanowo benzyna Pozdrawiam :) Masz zsumowane. W mojej Sendzie tłok poszedł bo była zbyt uboga mieszanka- wyglądał podobnie. :) Świeca też była tanim zamiennikiem. Taki cylinder już raczej nie nadaje się do użytkowania- zbyt słaba kompresja. Patrząc na zdjęcia (podobnie jak u mnie) z tłoka poszło pełno odłamków, które porysały zdrowo ten cylinder. Elektrodę od świecy też zgubiłeś? Kup nowy zestawik i spokój. Ponownie nałożenie powłoki nicasylowej może przewyższyć koszt nowego cylindra, więc jak dla mnie szkoda zabawy. Btw. dobrze by było jakbyś przeczyścił silnik z odlamków. Może wylecą przez wydech, a może nie. Cytuj "Generalnie rzecz biorąc, zdejmuję linkę tylko w niedzielę jak idę do kościoła..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexxam Opublikowano 15 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 (edytowane) Masz zsumowane. W mojej Sendzie tłok poszedł bo była zbyt uboga mieszanka- wyglądał podobnie. :) Świeca też była tanim zamiennikiem. Taki cylinder już raczej nie nadaje się do użytkowania- zbyt słaba kompresja. Patrząc na zdjęcia (podobnie jak u mnie) z tłoka poszło pełno odłamków, które porysały zdrowo ten cylinder. Elektrodę od świecy też zgubiłeś? Kup nowy zestawik i spokój. Ponownie nałożenie powłoki nicasylowej może przewyższyć koszt nowego cylindra, więc jak dla mnie szkoda zabawy. Btw. dobrze by było jakbyś przeczyścił silnik z odlamków. Może wylecą przez wydech, a może nie. chyba nie przeczytales wszystkich postow :bigrazz: po 1 to motor chodzi tak jak wczesniej a wymienilem tylko tlok :bigrazz: po 2 z tego co tutaj koledzy pisza wynika ze u mnie mieszanka jest za bogata :bigrazz: elektrody nie zgubilem a odlamkow zadnych nigdzie nie bylo :bigrazz: nowy cylinder do mnie kosztuje w Polsce okolo 2 tysiace wiec chyba bardziej by mi sie oplacalo polozyc nicasyl za 600zl ale to nie bylo konieczne :bigrazz: teraz chodzi o zupelnie inny problem z moim moto ktory jest opisany w postach powyzej Edytowane 15 Września 2009 przez dexxam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi