kichacz Opublikowano 25 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 Witam.Nie będę sie rozpisywał tylko przedstawie objawy problemu , moto ogólnie nie chce zapalić (nie ma iskry na świecach : - prąd dochodzi do cewek zapłonowych ale nie dochodzi sygnał z drugiego kabla , czyli z modułu zapłonowego. - moduł zapłonowy stary sie zjarał na jednym tranzystorze i chodził tylko na jednym cylindrze , zakupiony został nowy moduł , teraz na żadnym nie chodzi i nie ma wcale iskry . - po włączeniu stacyjki z akumulatora dochodzą dźwięki jakby sie coś gotowało lekko i na dodatek prądowe przewody w bezpiecznikach robią się ciepłe (zaznaczam że ze starego modułu poszedł dym) . -zostały założone nowe cewki zapłonowe z przewodami , regulator napiecia i nowy akumulator , nic nie pomogło . - ściagałem instalacje elektryczną i przeglądałem kabel po kabelku ,wszystko jest prawidłowo podłączone . Siedze nad tym cholerstwem juz kupe czasu i nie moge dziada rozgryść - co to może być????????????? :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 26 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 Masz gdzies zwarcie, ktorego bym dalej szukal, oprocz tego wyslal oba moduly do sprawdzenia / naprawy w Elserwis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kichacz Opublikowano 27 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Juz tyle nad tym siedze , że zaczynam mysleć nad kupnem całej wiązki elektrycznej do virago . ELserwis mówi że moduł dobry bo byłem , jest wejście i wyjście a na kabelkach juz dalej nie ma . Ja też podejrzewam , że to zwarcie tylko że w którymś przekaźniku albo cos musi się to robić bo sytuacja jest naprawdę chora. Ale dzięki za ODP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calmicoko Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Jesli byłoby gdzies zwarcie to wywalałoby którys tam bezpiecznik,a jak ciepłe przewody to może niema gzies masy,a świece zmieniałeś?Może jest w pobliżu jakiś dobry elektryk samochodowy ,może pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi