kamis-a Opublikowano 20 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 ej co mam zrobic bo chciałem pierwszy raz w swoim zyciu wymienic klocki hamulcowe z tyłu i ta śruba czy zaslepka nie chce sie odkrecic, zreszta dokladnie to ja nawet nie wiem jak wymienic te klocki ale z tego co słyszłem to jest jakas zawleczka która trzeba odkrecic i w srodku jest sruba na imbus :rolleyes: podpowiedzcie jak ta srube wykrecic zeby całkowicie jej od góry nie zetrzec itp. nie obraze sie jak ktos napisze dokladnie jak sie wymienia te klocki pozdro :flesje: :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafRaf Opublikowano 20 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 ej co mam zrobic bo chciałem pierwszy raz w swoim zyciu wymienic klocki hamulcowe z tyłu i ta śruba czy zaslepka nie chce sie odkrecic, zreszta dokladnie to ja nawet nie wiem jak wymienic te klocki ale z tego co słyszłem to jest jakas zawleczka która trzeba odkrecic i w srodku jest sruba na imbus :rolleyes: podpowiedzcie jak ta srube wykrecic zeby całkowicie jej od góry nie zetrzec itp. nie obraze sie jak ktos napisze dokladnie jak sie wymienia te klocki pozdro :flesje: :flesje: Najlepiej zalać, zapsikać jakimś odrdzewiaczem i poczekać. To zabezpieczenie lubi się zapiekać. Potem wykręcasz imbusową śrubę (będącą jednocześnie prowadnicą dla klocków) i możesz już wyciagnąć klocki z zacisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamis-a Opublikowano 20 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 JUż chyba wszystkimi mozliwymi odrdzewiaczami itp. próbowałem i nic :banghead: a na jakies patenty to sie boje ze rozwale cały hamulec :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 20 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 Zazwyczaj te śruby mocno się "zaciagają" możesz przyłożyć do śruby jakiś metalowy tempy pręt żeby nie uszkodzić śruby i uderzyć młotkiem ( z czuciem) powinno puścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamis-a Opublikowano 20 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 ale tak po prostu udezac nie pod kątem ani nic tylko centralnie w śrube?? :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 20 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 chodzi o to że pod wpływem uderzeń śruba się poluzuje, tylko trzeba to umiejętnie zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghollum Opublikowano 20 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 Dobre rezultaty daje podgrzanie elementu lutlampą albo lutownicą gazową i odkręcanie na gorąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi