Krzysnik363 Opublikowano 18 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 Witam. Czytałem że aby całkowicie odblokować wydech w tzr należy rozciąć dyfuzor bo coś w nim siedzi (chyba katalizator) a "bulwa musi być pusta dla uzyskania lepszego rezonansu... Dużo się o tym pisze ale nikt z autorów postów nie miał z tym doczynienia. Mam więc prośbę. Potrzebuje jakieś wskazówki itp jak to trzeba naciąć, gdzie itd... Proszę o pomoc bo na sportowy komin nie mam kasy ;/ Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 18 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 po raz rozetnij dyfuzor nie "bulwe" po drugie nakresl sobie linią i rozetnij szlifierką kątową nie "boszem" nic trudnego naprawde ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysnik363 Opublikowano 18 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 po raz rozetnij dyfuzor nie "bulwę" po drugie nakresl sobie linią i rozetnij szlifierką kątową nie "boszem" nic trudnego naprawde ;) A na dyfuzor nie mówi się "bulwa" Chodzi mi o to gdzie mam to naciąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitrox89 Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 W TZR masz inny dyfer, ale na moim zdjęciu widać gdzie trzeba przeciąć ;) http://bikepics.com/pictures/1728894/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysnik363 Opublikowano 19 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Czyli tak jak słyszałem od połowy dyfuzora do tej zwężki... A nie ma innej możliwości wyj**** tego katalizatora tzn z mniejszą ilością rozcinania... Bo mam jedynie zwykłą spaware a wiecie jak to jest ze spawaniem komina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitrox89 Opublikowano 20 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 Dyfuzor masz na pewno blaszany, więc spokojnie się pospawa. Ja spawałem zwykłą spawarką i spokojnie poszło :) Innej możliwości wycięcia katalizatora nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysnik363 Opublikowano 20 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 Dzięki wszystkim za rady i czekam na więcej :P Teraz sie tylko zastanawiam jak go rozciąć ... Tak jak nitrox89 czy normalnie przeciąć go na 3 częsci A powiedz mi jeszcze czy odczułeś różnice w osiągach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi