chomiczon Opublikowano 17 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 Witam, będę wymieniał olej w lagach i mam pytanie, czy po wylaniu starego mogę wypłukać lagi benzyną ekstrakcyjną. A jeżeli nie to czym najlepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aker Opublikowano 17 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 Wiele razy wymieniałem olej w lagach i moja praktyka mówi krótko - jak chcesz to zrobić porządnie, to rozbierz lagę i porządnie wszystko wyczyść. W ladze może być naprawdę dużo mułu, którego nie wypłuczesz bez rozebrania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 17 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 niektórych rzeczy nie da się rozebrać na części pierwsze naftą się płucze, zalewasz ruszasz tłumikiem parę razy i wylewasz , tak ze 3 razy Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saturnus Opublikowano 17 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 Benzyna ekstrakcyjna jest do tego bardzo dobra. Tak jak wyżej wspomniano, jak wymieniasz olej to warto rozkręcić rurę nośną od goleni i wszystko w środku przepłukać benzyną ekstr. Przy okazji warto wymienić uszczelniacze, koszt niewielki (ok.20zł) a masz pewność że za chwilę nie będą cieknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chomiczon Opublikowano 17 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 Gdzieś słyszałem, że lepszy od benzyny ekstrakcyjnej jest denaturat, ale nie wiem ile w tym prawdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dream Opublikowano 18 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 Denaturat zostawia nalot, benzyna ekstrakcyjna nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi