pitersky Opublikowano 15 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2009 Witam, czy kierunkowskazy będą migać jeśli zmienione zostaną na takie z żarówką 23W zamiast 21W, jak to było w oryginale? Dodam, że przerywacz w tym motocyklu jest bimetaliczny. Dzięki z góry pozdrówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BANANvanDYK Opublikowano 16 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 Wszystko będzie działać, nie ma o co się bać. Nawet przy elektronicznych przerywaczach taka mała różnica mocy nie powinna zaburzyć pracy przerywacza. Cytuj 7,352 osób lubi to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disarms Opublikowano 16 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 Jedyne co się zmieni to szybkość migania a mianowicie przy większej mocy żarówek będzie migało szybciej bo większy prąd będzie płynął przez przerywacz i bimetal będzie się szybciej nagrzewał=otwierał obwód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitersky Opublikowano 16 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 Dzięki, mi sie wydaje, że będą migać wolniej, ale może sie myle. A pytam, bo przez głupote włożyłem kierunki z 5W żarówką i te po prostu święcą ciągłym światłem ;) i dlatego, aby juz nie eskeprymentowac chcialem sie najpierw dowiedzieć pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disarms Opublikowano 16 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 włożyłem kierunki z 5W żarówką i te po prostu święcą ciągłym światłem ;) Świecą ciągłym bo prąd płynący przez przerywacz jest za mały by nagrzać odpowiednio bimetal by się wygiął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BANANvanDYK Opublikowano 16 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 To akurat zależy od danego typu przerywacza. Przerywacz elektroniczny - musi ostrzegać o przepaleniu jednej żarówki poprzez zwiększoną częstotliwość migania, mocniejsze żarówki nie zmieniają częstotliwości pracy lecz przestaje działać funkcja ostrzegawcza. Przerywacz bimetalowy - tutaj działanie przeczy prawom natury... Przerywacz "kondensatorowy" - nie wiem czy mogę tak nazwać, chodzi o przerywacz z dwoma końcówkami, wewnątrz wyposażony jest w kondensator i przekaźnik - w przypadku mniejszego obciążenia żarówka świeci cały czas, a przy większym obciążeniu zaczyna bardzo szybko migać lub przestaje migać. Cytuj 7,352 osób lubi to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzyk7 Opublikowano 16 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 jest ok.taka roznica jest dopuszczalna,beda troche wolniej migac.moze nawet niezauwazysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 16 Lipca 2009 Administrator Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 Moim zdaniem nie będzie żadnej różnicy... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitersky Opublikowano 16 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 dzieki wszystkim łykam te 23W pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitersky Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 cześć ponownie, kurcze sorry za odgrzanie tosta, ale problem jest. podłączyłem te kierunki z 23W żarówką i jest plomba. nie migają co robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Administrator Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 No to lipa. Z tego co piszesz rozumiem, że nie zmieniałeś samych żarówek, tylko całe kierunkowskazy? Jeśli tak, jesteś pewien, że jednak wszystko dobrze podłączyłeś? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitersky Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 A możliwe jest, że te kierunki (oryginalne) zdjęte miały jakiś swój niezależny przerywacz wewnątrz? Kurcze one były tak wielkie, że w dzisiejszych czasach zmieściłyby lodówke z telewizorem, ale 20 lat temu chyba jeszcze o tym nie wiedzieli. Hm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Albo wrzuc sobie jakiś przerywacz elektroniczny z innego moto najprosciej, jak koniecznie chcesz mieć te 23W. Z bimetalicznym przerywaczem rożnie bywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brys Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 cześć ponownie, kurcze sorry za odgrzanie tosta, ale problem jest. podłączyłem te kierunki z 23W żarówką i jest plomba. nie migają co robić? Schrzaniłeś to nie działa, proste... Daj komuś ogarniętemu do sprawdzenia, bo sam swoich błędów możesz nie zobaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitersky Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Schrzaniłeś to nie działa, proste... Daj komuś ogarniętemu do sprawdzenia, bo sam swoich błędów możesz nie zobaczyć. Schrzaniłeś, to Ty pisząc tego posta, bo pojęcia bladego o moich umiejętnościach i... "ogarnięciu" nie masz. Ale okej, następnym razem podłącze je z kimś innym, może z siostrą? Może ona zobaczy moje błędy. Co dwie pary oczu, to nie jedna, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi