wariat_88 Opublikowano 15 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2009 Po przejechaniu 140 km od wymiany oringów w gaźnikach, regulacji i synchronizacji ( u mechanika ), moto zaczął dziwnie reagować - wczoraj odpalam, a po odkręceniu manetki zamula, zamula i dopiero nagle idzie. Na wyższych obrotach efekt występuje, łagodniej ale też. Jaka może być tego przyczyna ? PS od jakiegoś czasu mniej więcej z przodu silnika słychać cykanie zwiększające swą częstotliwość wraz z obrotami, może to ma jakiś związek. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 15 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2009 Wg mnie źle wyregulowany gaźnik - wróć na reklamacje A cykanie to albo zawory, albo łączenie kolektorów z głowicą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 15 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2009 Jaki kolor swiecy? Membrany cale? Cykanie? Zawory nie klepia? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat_88 Opublikowano 15 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2009 Świecy nie sprawdzałem, ale na wolnych obrotach chodzi dobrze, więc to raczej nie świeca ? Co do membran, jeśli mechanik grzebał w gaźniku to chyba sprawdziłby ich stan. Tak zrobię, umówiłem się że jutro podjadę i sprawdzą co jest nie tak. Dzięki za odpowiedzi, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 15 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2009 Świecy nie sprawdzałem, ale na wolnych obrotach chodzi dobrze, więc to raczej nie świeca ? Co do membran, jeśli mechanik grzebał w gaźniku to chyba sprawdziłby ich stan. Tak zrobię, umówiłem się że jutro podjadę i sprawdzą co jest nie tak. Dzięki za odpowiedzi, pozdr Akurat nie o swiece mi tu chodzilo. Po ich kolorze mozna wywnioskowac czy gaznik podaje odpowiednia mieszanke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Artur Opublikowano 15 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2009 cykanie to polaczenie glowicy z ukladem wydechowym lub ciagnie lewe powietrze i stad reakcja na gaz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat_88 Opublikowano 16 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 Jedna ze sprężyn pod membranami była w 3 częściach, wymienione i działa zajebiście :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi