Skocz do zawartości

jak nauczyc sie jezdzic na jednym kolku

Bekon
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

To co to za przyjemnosc dla ciebie ze jedziesz sobie sam i nikt nie widzi i na gumie

Juz sama jazda motocyklem to przyjemnośc.Przynajmniej dla mnie.

najlepiej jak laski idą patrza sie i wtedy stawiasz

No!!! I najlepiej jeszcze wtedy j*b**ąć plecami o glebę, dla lepszego efektu. :clap:

Zreszta nie wszystkie "laski" pomyśla wtedy o Tobie "Bóg" Spora częśc z nich pomysli ...." skończony idiota "....

Ja nie próbuje bo:

1- za stary jestem

2- nikomu i niczego nie musze udowadniać

3- szkoda mi motocykla

3- BOJĘ sie wyp****lic i potłuc motocykl.

4- widziałem w Warszawie jak gośc spod świateł postawił moto a sekunde potem się wy***ał przy ogólnej uciesze gapiów.(Wstyd jak beret)

5- moja pani o takich "miejskich" szpanerach mówi " kretryni"

6- nie musze byc taki sam jak inni i wszystko umiec

To wszystko w tym temacie.

Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3

ja juz kupilem i to gsxr600 :clap:

Gratulacje :!: Sprzęcik fajny bez dwóch zdań.Ale uważaj na siebie. Nawet jesli masz duże umiejetności to znajdzie sie inny uczestnik ruch który albo sie zagapi i Cie nie zauwazy,albo zwyczajnie bedzie chciał pokazac że to własnie ON jest panem drogi i nieszczęscie gotowe.

3maj sie.

pzdr

Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3

Do jazdy na jednym dobrze jest znać przebieg momentu. Ważne jest, żeby wiedzieć od jakich obrotów moment rośnie gwałtownie, a nie tylko gdzie ma maksimum. U mnie charakterystyka jest trochę poszarpana (wiadomo - 80te lata), ale wiem chociaż gdzie silnik ma skłonność do mocniejszego uderzenia. Np. od 6000 do 9000 moment wzrasta równo o 15Nm. Od 5000 do 6000 jest małe załamanie. To są przydatne informacje przy stawianiu i jeździe na kole. Jeszcze nie miałem okazji ich wykorzystać, ale prawdopodobnie w końcu to zrobię :)