bozztom Opublikowano 13 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2004 Kupilem alarm , podlaczylem wg. instrukcji kabelek do stacyjki, drugi do rozrusznika, a trzeci mam podlaczyc do cewki zaplonowej, ale mam tam dwa kable idace do cewki,zolto-czarny i zielony nie wie ktos do ktorego mam podlaczyc? to jest honda nsr 125 98' nie chce czegos spalic ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hiszpan Opublikowano 15 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2004 po jakiegho diabła chcesz odpalać z pilota? Moto potrzebuje informacji o "luzie" i wciśniętym sprzęgle aby zakręcić rozrusznikiem (przynajmniej wiekszość tak potrzebuje) jak obejdziesz te czujniki? Co bedzie jeśli stojąc na bocznej stopce z wbitym biegiem zakręcisz rozrusznikiem z pilota? Sprzęt zapewnie wyglebi ... warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bozztom Opublikowano 16 Marca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2004 no niby tak, ale powinno dzialac to , podlaczam pod rozrusznik i nic taksamo pod cewke :/ nie masz jakiegos pomyslu? pomimo wad tego przedsiewziecia :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hiszpan Opublikowano 17 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2004 no niby tak, ale powinno dzialac to , podlaczam pod rozrusznik i nic taksamo pod cewke :/ nie masz jakiegos pomyslu? pomimo wad tego przedsiewziecia :flesje: tak jak pisałem układ eleketryczny rozrusznika ma szeregowo kilka czujników (luzu, sprzęgła i wyłącznik zapłonu) przynajmniej u mnie. próby podłączania takiego alarmu w SV wymusiłyby zmostkowanie czujnika luzu i wciśnietego sprzęgła. bez tego rozrusznik nie zakręci! acha jest też czujnik bocznej podstawki ale ten ma znaczenie dopiero przy wbitym biegu.prawdopodobnie u Ciebie jest też czujnik sprzęgła i bez wciśnietej klamki sprzęgła lub obejścia czujki silnik nie zakręci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi