PrzemekB Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Jak to jest ze szkołami jazdy na motocykl. Czy jak ulegnę jakiemuś wypadkowi podczas nauki to czy jestem ubezpieczony od tego przez nich? Czy jest jakiś wymóg, że szkoły muszą być ubezpieczone od tego typu zdarzeń? Przykładowo: Przewracam się na placu manewrowym i łamię sobie rękę. Sam jestem bezrobotnym i nie opłacam żadnego ubezpieczenia typu PZU bo nie mam za co. Co wtedy? Mogę się ubiegać o jakieś odszkodowanie od szkoły jazdy? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chri$ Opublikowano 3 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 mozesz, bo kazda normalna szkola nauki jazdy ma wykupione odpowiednie OC od swojej dzialalnosci i tego typu zdarzen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekB Opublikowano 3 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 mozesz, bo kazda normalna szkola nauki jazdy ma wykupione odpowiednie OC od swojej dzialalnosci i tego typu zdarzen Dzięki za odpowiedz. Mam nadzieję, że w praniu też tak to będzie wyglądało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scigacz Opublikowano 3 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 Dzięki za odpowiedz. Mam nadzieję, że w praniu też tak to będzie wyglądało a co planujesz sobie zlamac reke na placu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 3 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 cóż, lepiej zawsze zapytać. było niedawno pytanie co robić, bo instruktor usiłował wyłudzić kasę za uszkodzenie motocykla podczas nauki - na ubezpieczenie oczywiście poskąpił jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekB Opublikowano 6 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 a co planujesz sobie zlamac reke na placu??? takich rzeczy raczej się nie planuje :cool: W każdym razie okazuje się, że nie wszystkie szkoły są od tego ubezpieczone. Jak mi powiedziano, nie ma takiego obowiązku przewidzianego w prawie... Zatem lepiej pytać o to zanim się podejmie naukę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dav!doV Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 slusznie, ze dbasz o bezpieczenstwo... Wybierz nauke jazdy ktora jest juz sprawdzona przez znajomych, polecana... itp. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmi Opublikowano 7 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2009 @PrzemekB Odważny krok i dojrzały, po tylu latach i km w siodle podjąłeś tą trudnę życiową decyzję i postanowiłeś zrobić w końcu prawo jazdy. Gratulujemy! :D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi