MatiMateo Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Witam! Jakiś czas temu kupiłem ten własnie motocykl. Chciałbym zrobić w nim ogolny przeglad z czym wiąże sie wymiana oleju. Rodzi się pytanie jaki olej? Motocykl był sprowadzony takze nie wiem jaki był wczesniej lany.Do tego typu motocykli powinno wlewac sie raczej 100% syntetyk, tylko czy nie lepiej wlac mu pólsyntetyk? Obawiam sie troche bo nie wiem co było lane wczesniej, ale chyba nikt w Anglii(bo z tamtad sprowadzony) nie leje jakiegos syfu do takiego motorka. Czekam na jakies porady. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Powinien byc wlany sybtetyk niezaleznie co tam bylo przed tem o oznaczeniu SAE zgodnym z zaleceniem producenta ( serwisowka ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yosarian Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 MatiMateo zalej Castrola Power1 Racing 10W50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatiMateo Opublikowano 1 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 tak też sadziłęm ze to tego typu motocykli powinnien byc lany syntetyk. Polecano mi jeszcze Shell Advance Ultra4 15W50. Ale zostane chyba przy tym Castrolu. Dziekuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi