Rider666 Opublikowano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 witam chciałbym poruszyc temat pewnie juz nie raz wałkowany, chodzi mi o wadliwe działanie napinacza rozrządu w cbr 600 89r. i chciałbym zapytac kogos kto borykał sie z tym problemem , co mozna zrocic z tym napinaczem zeby było ok (dla mniej wtajemniczonych zeby nie było słychac rozrzadu na nizszych obr) . Myslałem zeby zmienic w nim sprezyne na jakąś twardszą lecz podobno wystarcza to na chwile , a tez gdzies wyczytałem ze mozna załozyc napinacz od bodajze fazera i podobno jest duzo lepszy niz ten dedykowany do cbr . Jak macie jakies propozycje odnosnie tego napinacza to piszcie :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 Wymień napinacz rozrządu i łańcuszek rozrządu na nowy a problem ustąpi natychmiast. O innych metodach możesz poczytać szukając w archiwum. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 Z fzr600 wiem ze wkładali napinacze, chyba tylko dziure jedną na srube trzeba było powiększyć. Poza tym, tak jak Ci kolega wyzej pisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 Najlepiej wymienić łańcuch i napinacz. Znam to z autopsji. Inne metody tak, ale nigdy nie ma pewności czy będzie OK. W F1-F3 są większe szanse że takie kombinowanie coś da bo w f4 to masakra nic nie pomagało! Cytuj Moto Psycho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macjek Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 Dlaczego Honda przez tyle lat nie potrafila sobie poradzic z jednym, tak czesto wystepujacym i denerwujacym problemem? Nie rozumiem. W hornecie (silnik z f2) honda zaleca wymiane lancuszka po 60tys a napinasz po 40(chyba). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi