banita Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 Witam wszystkich posiadaczy v-max! Mam pytanie: jaką temperaturę powinien osiągać V-max? W moim przypadku po przejechaniu 10-15 km z prędkością 100-130 km/h wskażnik temperatury dochodzi do czerwonej kreski skali a czasami wręcz wchodzi na czerwone pole. Chwilę później załącza się wentylator,zbija trochę temperaturę i wszystko zaczyna się od nowa. Pytam posiadaczy takich motocykli: czy tak być powinno? Do jakiego poziomu powinien pokazywać wskaźnik temperatury żeby było OK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobik Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 Nie wiem jak to wygląda w V-maxie, ale sprawdź: poziom płynu w chłodnicy i w zbiorniczku wyrównawczym, czy termostat działa, czy układ chłodzący nie jest zapowietrzony, albo też elektronika, jakies styki dobrze nie łaczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banita Opublikowano 25 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 Poziom płynu zarówno w chłodnicy jak i w zbiorniczku jest OK, a termostat?... chłodnica jest bardzo gorąca na całej powierzchni więc chyba powinien być dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 Sprawdz kolor swiecy, jak biala to masz za uboga mieszanke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 Cos jest nie tak, sprawdz jak masz ustawiony zaworek na chlodnicy, powinien byc przekrecony na off. U mnie temperatura nawet jak przez dluzszy czas motocykl sie nie porusza to wskazowka jedynie delikatnie po podniesieniu sie ponad poziom zaraz wraca w polozenie poziome po zalaczeniu sie wentylatora... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi