obi1canobi Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 witam mój pierwszy post i na start problem....... jak w temacie-zr 550 nie chce odpalić na zimnym silniku problem zacza sie pojawiec pare dni temu-zimny silnik na ssaniu po wystartowaniu lapal ok 1 tys obrotow i dopiero po kilkunastu sekundach wkręcał się wyżej, jak juz złapał obroty to zapalał na dotyk po zgaszeniu- sprawdziłem iskrę-jest ok , paliwo dostaje , nie wiem kiedy były regulowane i czyszczone gaźniki . nie wiem czy to ma znaczenie ale sprawa sie zaczela kiedy zatankowałem na innej stacji niz zwykle....moze syf w benzynie? czy przyczyna moze byc zepsute ssanie?jak moge to latwo sprzwdzic? bede wczieczny za kazda pomoc pozdrawiam tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 Gaźniki na stół i czyszczenie + regulacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obi1canobi Opublikowano 25 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 a jestem sam w stanie to zrobić? wyczyścić na pewno ale z regulacja chyba nie podołam...chyba ze jakieś porady jak to zrobić pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WilQ_21 Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 jak masz co nieco pojęcia o mechanice to powinieneś dać sobie radę a co do synchronizacji to musisz pożyczyć/zainwestować/ w wakuometry, albo oddać sprzęt do warsztatu, bo z 2 garami jeszcze dało by radę zrobić domowymi sposobami ale 4 to już nie bardzo pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 Wyczyscic mozesz samemu. Jesli chodzi o regulacje to bez przyrzadow typu colortune sie nie obejdzie. Tzn, mozesz mniej wiecej wyregulowac ze bedzie chodzic ladnie, ale idealow nie bedzie :-) Jesli chcesz sprobowac to najpierw przeczytaj jakas ksiazke o gaznikach motocyklowych. (Z gory uprzedzam ze gaznika nie reguluje sie tylko ta srubka zeby ustawic sklad mieszanki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obi1canobi Opublikowano 25 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 w takim razie wyczyszczę. może wtedy chociaż odpali - to na regulacje do serwisu dojedzie o własnych silach:) dzięki za pomoc pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi