Administrator Dominik Szymański Opublikowano 15 Marca 2004 Administrator Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2004 Jak to jest z tymi ciężarkami. Kiedy się je dokłada.Np u mnie na seryjnych felgach nie ma. Domyślam się że już w fabryce ją wyważyli.Kiedy wyważa się dodatkowo felgi w moto?? O ile mnie wzrok nie myli, to Filu masz RMXa, czyli motocykl z felgami szprychowanymi. Takich się nie wyważa, tylko centruje (a więc nie stosuje się odważników, tylko odpowiednio nastawia napięcie szprych). Co do spawania felgi - jeżeli ma być to dobrze zrobione, musi to zrobić naprawdę dobry fachowiec. Ja za prostowanie felgi zgiętej na biednym Pawle zapłaciłem 150 zł. I to wcale nie było mocne uszkodzenie (dojechałem na takiej feldze do Poznania jakieś 250 km). I to nie była Warszawa tylko Poznań. Także na Twoim miejscu Wawrzyn raczej liczyłbym się z kosztami. No chyba że dasz to jakiemuś kowalowi. Tylko że wtedy musisz liczyć się z możliwością, że felga puści na jakimś zakręcie, powietrze ujdzie, a Ty znajdziesz się w rowie. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wawrzyn15 Opublikowano 15 Marca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2004 chyba nie jest tak zle...znalazlem faceta i to u mnie na wsi:> ktory podobno robil to juz nie raz i wie o co chodzi...a ile bedzie chcial to sie okaze...felga bedzie gotowa na srode...oczywiscie musze jeszzce zaplacic za zdjecie i zalozenie opony u wulkanizatora na mszynia bo lyzkami ciekza sprawa :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wawrzyn15 Opublikowano 20 Marca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2004 spaw niestety nie chwycil...tzn moze i chwycil ale nie wystarczajaco...koles zespawal felge od srodka ale powietrze i tak uciekalo...dostalem od kuzyna specjalny klej ktorym kleil silnik w swojej Husquarnie i caly czas mu trzyma wiec chyba jest mocny...teraz musze tylko poczekac jeszcze jakies 6 godzin, napompowac i sprawdzic czy powietrze nie ucieka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wawrzyn15 Opublikowano 21 Marca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2004 Sorry za to ze jeden post po drugim ale do tamtego juz nie moge dodac.Skleilem i tak to teraz wyglada :| ale trzyma...sprawdzone w wodznie..musze teraz znalezc gdzies podobna farbe i pomalowac to zeby jakos wygladalo, ale najpierw przetrzec papierem i wyrownac...mysle ze sie przez to nie zabije.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawek Opublikowano 21 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2004 Wawrzyn , zakleiłeś felgę tylko z zewnętrznej strony :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wawrzyn15 Opublikowano 22 Marca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2004 nie, od srodka tez... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wawrzyn15 Opublikowano 22 Marca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2004 Zawracanie głowyMam tylko nadzieję że felga nie rozpadnie sie w czasie jazdy nic dodac, nic ujac...koniec tematu...dzieki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi