kanak098 Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 Witam Na wstępie chce zaznaczyć że patrzyłem na forum ale nic nie znalazłem:) Jakie są różnice między m07 a m10?? są to jakieś poważne różnice??Która "wersja" jest lepsza?? Mam silnik od Janka ale nie mam zielonego pojęcia który to jest;/ Niestety brakuje paru rzeczy...chcę go sprzedać i mam taką prośbę mógłby ktoś mi powiedzieć którą wersja ja mam??(oczywiście jak ktoś wie o tych różnicach to też niech napisze...przyda się na pewno każdemu)Nr na połówkach mi się zgadzają więc nie jest to składak:) Zdjęcia: http://img26.imageshack.us/img26/338/1005095.jpg http://img40.imageshack.us/img40/9761/1005099.jpg Ps silnik jest do sprzedania jeśli by ktoś chciał więcej informacji to pisać:) Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuje:) Pozdrawiam kanak098 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 TO jest silnik od M10 i do tego spolerowany :icon_rolleyes: M07 mialo odme wyprowadzona pod cylindrem z prawej strony silnika na mocowaniu przednim, inny ksztalt pokrywy miski olejowej, iskrownik na 4 srubach, brak odlewu oslony lancucha, inna pokrywe silnika (lewa strona), wal z prawa oska, inna glowice jak ktos wiec cus jeszcze to niech doda :wink: Cus mi sie wydaje ze mial to byc "piekny'' choper z tego junaka... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanak098 Opublikowano 24 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 (edytowane) Acha:):) czyli który silnik jest lepszy m07 czy m10??;> Choper:|:| z takiego klasyka...nigdy w życiu!!!too jest klasyyyka i tego nie wolno niszczyć!!a Ci co robią chopery z takich motorków to po prostu mają nierówno pod sufitem....;/ a spolerowany dla tradycji:)(każdy silnik u mnie przechodzi polerkę) a czy to źle że jest spolerowany?? Jaka cena będzie za niego rozsądna?? Są braki niestety...widoczne na fotkach :| pozdrawiam Edytowane 24 Czerwca 2009 przez kanak098 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba13 Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 Większą cene osiągniesz jak silnik będzie nie polerowany (wiadomo oryginalna fabryczna struktura odlewu zawsze jest w cenie) p giełdach sie pełno wala takich polerowanych deklów bo nikt tego nie chce kupić . Ale twój wybór . Który lepszy ?? M 07 droższy bardziej unikatowy (zależy jeszcze z jakiej numeracji ) M 10 tańszy , bardziej pospolity , więcej części w obiegu A po za tym to te silniki (wczesna 07 i późna 10 ) różniły się prawie każdym elementem w mniejszym lub większym stopniu. Cytuj Junak dla każdego . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monter Opublikowano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 Witaj Pisałem do ciebie na gg... Jestem zainteresowany tym silnikiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi