Skocz do zawartości

Stunt na sradzie 600

darek89
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

ilość KM nie gra tu roli. ;]

pozdro600 :notworthy:

Przeca kolega wyraźnie napisał że chodzi mu o moment obrotowy a nie moc. Proponuję zapoznać się z oznaczeniami jednostek pochodnych w układzie SI zanim się zacznie kogoś krytykować :icon_razz:

Dobrze wiem ze Dav!dof miał na myśli moment. Ehh nie da się z niektórymi prowadzić normalnej rozmowy bo co drugi chce błysnąć zamiast napisać coś związanego z tematem.

Do autora tematu : chcesz przerobić sukę do stuntu to zrób to a nie licz na "złote myśli" internautów bo tylu ilu ich jest tyle odmiennych punktów widzenia także ostatecznie się niczego konkretnego się nie dowiesz.

Z większą zębatką dobry pomysł , poco katować sprzęt na seryjnej jak z większa dużo łatwiej się nauczysz. W końcu po to się stosuje takie przeróbki żeby sobie sprawę ułatwić.

pozdro600 notworthy.gif

A ja proponuje porownac przelozenie 1 biegu CB 500 i SRADa 600. Inaczej do jakich predkosci maksymalnych sie na jedynkach bujaja? Sam moment obrotowy to nie wszystko. Chlopak poprosil o prosta rade a tu sie znowu kupa dobrych wujkow zebrala, zeby mu doradzac a raczej zmieszac go z blotem co by przypadkiem nie zagrozil ich pozycji mistrzow kierownicy. Zajmijcie sie wlasnymi dupami a jego zostawcie w spokoju. Jak nie macie nic madrego do powiedzenia to po co zabierac glos? Kazdy ma dyplom z polonistyki zeby wytykac innym bledy? Ostatnio ktos ochranil innego forumowicza za brak znajomosci pisowni samemu robiac przy tym blad... Zenada.

Apropos nauki stawiania na kolo. Dav!doV kolego, masz sie czym pochwalic ze wciskasz innym swoja metodologie nauki? Osiagasz sukcesy w zawodach zeby krytykowac droge innych do osiagniecia celu? Jak chcesz wiedziec to mi kiedys mz 150 sama z gazu poszla na kolo az sie prawie wywalilem a moj bandit 600 jakos nie chcial. Moze jestem dupa ale to nie zmienia faktu ze na mztce jakos latwiej to przychodzi.

Jak chlopak chce zalozyc z tylu duza zebatke zeby sobie ulatwic zabawe to w czym problem? Dzieki temu bedzie to robil przy mniejszej predkosci a byc moze takze na jakims placyku zamiast na ulicy przy 140 km/h wiec zagrozenie dla niego i innych bedzie mniejsze. Gdzie widzicie tutaj problem?

Czym ja sie chwale ?

Chyba jako jednyny w tym temacie odpisalem mu, co nalezy zrobic aby nie zostac ciemnym mlotem...

Postawienie na kolo to nie wszystko, grunt to wiedziec dlaczego tak sie dzieje, co powoduje postawienie itp...

Jesli chce dac duza zebatke i wie co ona spowoduje to niech ja da i nie pyta na forum jak wszystko wie...

Co do pisowni...

20 lat zobowiazuje go, zeby pisac poprawnie w srodowisku ludzi ktorzy sa inteligentni i ktorzy beda zmuszeni czytac jego wypociny...

Nie wymagam od niego wiele, tylko tyle by STARAL SIE PISAC POPRAWNIE! Nie jak ociemnialy chlop z XIX w.

A teraz niech spier*ala z forum jak mu sie nie podoba...

1. Jezeli z tą policja/sedziną gadałeś tak jak tutaj to im sie ku*wa nie dziwie ze nie masz prawka.

2. Nie stawac to moze tobie , kumpel ma SRAD-a 99 , ładuje na koło z gazu na standardowych przełozeniach tylko se przegrode w misce i odpowiedni smok do pompy załozył coby latac dłuzej. A ty po prostu masz dobitą chujnię.Brak mocy = brak stawania z gazu. Ewentualnie nie masz jaj bo prędkosci sa już duze :icon_mrgreen:

3.Czekam na jeszcze :icon_mrgreen:

Ad.1. I dobrze jak szybko nie będziesz miał

Ad. 2. Nie dosc ze dobity to jeszcze z pekajaca rama

Ad. 3. Tez czekam :bigrazz:

a tak apropo to z kim rozmawiam to srad nie staje z gazu na 1 !!!!!!!!!

chyba ze ktos ma niestandardowe przełozenie !!!!!!!!

ale na standardzie nie !!!!!!!!!!!!!!!! i to mnie boli ;(

staje staje tylko trzeba umiec. na poczatku co niektorym to i R1 nie chce isc z gazu. Kwestia cwiczenia i praktyki i obitych jajec....

Edytowane przez fabi

• 2 tygodnie później...

Miałem okazję pierwszy raz oblatywaź sradzika 600 z `96r. tydzień temu i muszę powiedzieć, że ten sprzęt idzie na koło, nawet z gazu(najlepiej z dwójki) bez najmniejszego problemu, w ogóle ma tak lekki przód w porównaniu np. do erłana, że trzeba uważać aby żółwika nie wywinąć... :icon_mrgreen: