konik553 Opublikowano 25 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 czesc mam maly problem z mim motorkiem problem polega na tym iz gubi sie iskra (motor zapala bez najmiejszych problemow jednak tylko na pare sekund po czym gasnie czego powodem jest brak iskry ) na poczatku myslalem ze jest to problem zwiazany z cewka jednak po zakupie cewki wraz z kablem WN i fajka problem dalej jest taki sam nie wiem co moze byc tego powodem a nie chce wydawac kolejnych pieneidzy na nowe czesci skoro to nie one ulegly usterce prosze o szybka pomoc .Pomóżcie dla wyjasnienia sprawy dodam jeszcze iz motor zapala dopiero po pewnej przerwie czasem jest to 2 min a czasem 15 i dalej tak samo choc raz przejechalem nim jakies pol kilometra i zgasl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pypek9 Opublikowano 25 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 nic nie pisałeś o świecy, a jak nie to może impulsator. a jak doszedłeś do tego ze iskre gubi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 25 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 Kolego.. Tak jak mowi Pypek - najpierw sprawdz swiece. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konik553 Opublikowano 27 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 doszlem do tego w ten sposub iz w monencie gdy motor gasnie i nie chce zapalic ponownie, wykrecajac swiece i ruszajac kopka nie ma iskry nawet po wsadzeniu jakiejkolwiek innej dobrej swiecy a swiecajast bankowo dobra. ja myslalem ze moze to byc spalona kturas z cewek <tam na magnecie> co wy o tym sadzicie?? czy to moze byc to :icon_question :icon_question: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BANANvanDYK Opublikowano 28 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 Sądzę że usterka jest spowodowana: 1. Przebiciem na wyłączniku zapłonu (najlepiej go odłączyć) 2. Uszkodzeniem cewki zasilającej moduł (zwarcia międzyzwojowe) - usterkę można wykryć mierząc rezystancję cewki gdy jest iskra i gdy jej nie ma (duża rozbieżność wskazuje na uszkodzenie). 3. Uszkodzeniem izolacji przewodów, zawilgocenie i tym samym przebiciem w przewodach zasilajacych moduł. 4. Uszkodzenie modułu zapłonowego, ale w to jednak wątpię. Cytuj 7,352 osób lubi to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konik553 Opublikowano 17 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 (edytowane) wkoncu doszlem do tego co ulego usterce okazalo sie ze powodem jest impulsator to cos takiego zamiast przerywacza z tym ze polozone poza kolem magnetowym .doszedlem do tego gdy gosciu udostepnil mi swoje moto z tego samego rocznika po przelozeniu czesci znalazlem usterke . jednak w tym momencie mam nastepujacy problem z kad mozna dostac taki impulsator powterzam honda cr 125 1999r , szualem na allegro w google i bez skutku znalazlem cala cr 250 z 2001r na czesci i nie wiem czy moze by z tego moto nie podzeszedl ten impulsator do mojego ?? a moze ktos ma cos takiego w domu i chcialby opylic < prosze o kontakt i pomoc :( Edytowane 17 Czerwca 2009 przez konik553 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 Jesli chodzi o nowe czesci to zapewne w larssonie, ale drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konik553 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 znalazlem honde cr 125 z 1996 r cala na czesi z tego co widze po zdjeciu impulsator jest identyczny prosze o porade czy bedzie moto na tym chodzilo ?? z gory dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BANANvanDYK Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Przełożyłeś sam impulsator czy cały stator (cewka zasilająca + impulsator)? Gdybyś zapodał zdjęcie to co innego. Cytuj 7,352 osób lubi to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konik553 Opublikowano 1 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 (edytowane) przelozylem tylko impulsator i motor chodzil Edytowane 1 Lipca 2009 przez konik553 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi