bboolleekk Opublikowano 23 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2009 (edytowane) Witam, ostatnio z prawej strony silnika mojego horneta zaczęły dochodzić niepokojące dźwięki (metaliczny stukot), które najbardziej dają o sobie znać na wolnych obrotach. Temperatura silnika nic nie zmienia. Motocykl ma przejechane 40 tys km. Wszystko wskazuje na rozrząd ale czy na pewno? Rozglądałem się już za kupnem nowego i wiem że są dwie firmy DID oraz Tourmax. Który jest lepszy do mojego motocykla? Słyszałem tez że wymiana samego rozrządu mija się z celem i należy tez wymienić napinacz tylko że odnośnie tej części nie znalazłem żadnych informacji pod mój motocykl. Jeżeli to rozrząd to czy motocyklem mogę się normalnie poruszać dopóki nie kupię nowych części? Czy poza napinaczem i łańcuszkiem rozrządu potrzebne mi będą jakieś inne części? Uszczelka od zaworów będzie się jeszcze nadawała? Regulacja zaworów podczas wymiany rozrządu jest oczywista a czy coś jeszcze? Pozdrawiam i proszę o wskazówki, Bartek Edytowane 24 Maja 2009 przez bboolleekk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekd Opublikowano 24 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 Napinacz tylko i wylacznie chyba ze moto bylo jezdzone w takim stanie przez dlugi okres to wtedy byc moze wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bboolleekk Opublikowano 24 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 Napinacz tylko i wylacznie chyba ze moto bylo jezdzone w takim stanie przez dlugi okres to wtedy byc moze wiecej. tylko napinacz? a co z łańcuszkiem? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylo Opublikowano 24 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 A łańcuszek jak nie sprawdzisz a kupisz będzie leżał w pudełeczku tak jak u mnie i czekał... miałem to samo co u Ciebie przy dokładnie tym samym przebiegu i.. wsio było ok oprócz NAPINACZA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bboolleekk Opublikowano 24 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 (edytowane) Dzięki więc kupię sam napinacz. Znalazłem na allegro: http://motoallegro.pl/item639869248_napina..._f3_f4_f4i.html Jest sens kupować coś takiego a może są inne zamienniki czy najlepiej od razu udać się do serwisu hondy i tam zamówić. Jeśli chodzi o wymianę samego napinacza to chyba nie jest to strasznie skomplikowane i można to zrobić samemu. Tak? Pozdrawiam Edytowane 24 Maja 2009 przez bboolleekk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bboolleekk Opublikowano 6 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2009 Napinacz wymieniony a moto chodzi jak ta lala. Dzięki za rady! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi