moto.x. Opublikowano 27 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 Siemka, dawno się nie udzielałem w tym poście <szkoła itp>. Mogę wyciągnąć akumulator z tw 125 12V i spróbować go podłączyć do wsk? Pożyczyłem od kolegi trzy cewki:6V , 8V, 12V. Macie jakieś schematy do jakich kabli podłączyć aku i gdzie potem wsadzić kable od cewek nad magnetem? Stwierdziłem że zrobię ją na oryginał i światła muszą być. :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 teraz zaczynasz gadać z sensem. Co moge doradzić;] 60zł kosztuje stojan na 12V i taki możesz sobie kupic;] Wtedy bedzie łatwiej o akumulator. Zeby odpalić twoją WSK musisz zmienić cewke na cewke 12V i podłaczyć akumlator do kabli pod siedzeniem. Przekrecasz stacyjke w pozycje zapłonu i odpalasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moto.x. Opublikowano 4 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 Macie morze schemat jak ściągnąć sprzęgło? Zdjołem tylko tarcze ale nie dam rady kosza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moto.x. Opublikowano 13 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2009 Mam tą wsk ponad miesiąc a nic w niej jeszce nie zrobiłem :icon_rolleyes: . Nie mogę w nią teraz pakować kasy bo wszystko wydaję na cr 500 i mam u siostry duży dług więc trzeba zrobić bez akumulatora <na razie>. Ta wsk kopie tylko słabo i nie morze wytworzyć iskry poza tym kopie mnie tylko wtedy jak kopnę ją ręką a jak nogą to nie - morze nie mam masy ? morze kupić nowy przerywacz a kondensator od malucha ? Doradźcie mi coś bo dopiero zaczynam z mechaniką, przywrusiłem do życia tylko rok stojącą w szopie motorynke :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 13 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2009 na wałku od sprzęgła (na nim jest osadzony kosz sprzęgłowy) nasadzona jest tulejka ok 2mm grubości. musisz złapać za kosz sprzęgłowy i podnieś go tak jak byś próbował go zdjąć a następnie go opuścić i wtedy ta tulejka powinna się wysunąć i zostać na górze łapiesz za tą tulejkę i ją wyciągasz. w tym momencie miedzy wałkiem a koszem powstaje luz dzięki któremu można swobodnie zdjąć kosz sprzęgłowy z wałka bez rozbijania łańcucha. :bigrazz: Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2009 Bez akumulatora WSK chodzi dziwacznie i ciezko zapala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moto.x. Opublikowano 19 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2009 Ale morzecie mi wytłumaczyć dla czego jak zaizoluję dłoń i kopnę wsk to prąd nie idzie tylko muszę stykać się z wsk gołą dłonią aby poczuć prąd? Hyba to nie jest normalne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 19 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2009 o to chodzi że to jest normalna kolej rzeczy :icon_razz: musisz złapać się motoru(masy) żeby cię kopnęło :flesje: Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moto.x. Opublikowano 3 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 Siema. WSK nadal nie jest zrobiona, zawiozłem ją do dziadka na wieś gdzie mają mechanika od starszych motorów ale niestety z takim jeszcze nie robił :buttrock: . Więc: platynki nowe, kondensator sprawdzony na prostowniku iskrzy, cewek sprawdzałem morze 10 w tym jedną z sprawnego simsonka ale nic z tego. Zostaje Iskrownik - da się go jakoś sprawdzić? mógł się w ogóle spalić? Ewentualnie gdzie go oddać? Przypominam że tam mam wirnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 Daje upierasz sie przy braku akumulatora;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 Aaaatam. Robisz sobie problemy tylko. Jak teraz nie chcesz pchać kasy w ten sprzęt to odstaw go w bezpiecznie miejsce żeby nie zgnił do końca i niech czeka.Jak znajdziesz kiedyś zbędne 50PLN to kup nowy akumulator, w drugą dłoń weź książkę obsługi i naprawy WSK, otwórz na stronie ze schematem instalacji i czaruj. Wtedy odżyje. :banghead: Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moto.x. Opublikowano 5 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Ludzie prubowałem z akumulatorem terz! od tw 125 i od simsonka. I tak i tak iskry nie ma, chyba że tam idzie aku 6V ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
włochatyDR Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Dziś grzebałem w brata wsk 175, niby iskra była, ale po wkręceniu pod dziśnieniem musiało jej brakować, męczyłem się z tym bardzo długo, aż wkońcu ustawiłem taką naprawde malutką przerwe, jak w komarku niemal że, psiknołem samostart-em do krućca filtr powietrza-gaźnik, pchnołem metr i moto odpaliło. Ale macie rację, wsk bez aku marnie chodzi, ma słabą iskrę, i na wysokich obrotach przerywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Akumulator w wiekszosci 175 ma być 6V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
włochatyDR Opublikowano 13 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 (edytowane) Witam, zastanawiam się, czy da się jakoś zregenerować gwint od od spóstu oleju, jest ukręcony. Z góry dziękuje. Myślałem o gwintowniku, a może są jeszcze inne sposoby? Edytowane 13 Grudnia 2009 przez włochatyDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi