samolot Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 (edytowane) Chcę nabyć kask integralny jakiejś markowej firmy za rozsądną cenę max 600zł. Zależy mi na w miarę dobrej wentylacji i najlepiej żeby miał anitifoga. Niby zadanie wydaje się łatwe ale nie akceptuję w kaskach: - deflektora na nos (mam długi nos, deflektor denerwuje mnie) - podbródka (utrudnia zakładanie) - trudnego zakładania - pin locka jeszcze jak zacisnę zęby to może zaakceptuje W ten sposób wyeliminowałem HJC CS R1, masę Uvexów itd :icon_mrgreen: Bardzo odpowiadał mi pod względem wygody nakładania Nolan N62 ale za ponad 500zł nie miał ani pin locka w zestawie i był w jednolitym czarnym kolorze. Spotkałem się z opinią ze N62 to raczej średni kask, i za tą cenę można wybrać lepiej. Pomóżcie proszę :notworthy: Edytowane 11 Maja 2009 przez samolot Cytuj Komar 2320 > WSK 125 > CBR 600F2 > CBR F4I SPORT > Kymco Active > YBR 125 > CBR 600RR PC 40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 - podbródka (utrudnia zakładanie) Ty chyba nie lubisz szybko jeźdźić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolot Opublikowano 12 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 Przy szybkiej jeździe wcale nie marznie mi broda od wiatru dlatego że: 1. Nie mam odstającej brody 2. Przy szybkiej jeździe mam głowę pochyloną w lekko w dół 3. Przy dobrej szybie to najwyżej w górnej części kasku panuje huragan przy dużych prędkościach Natomiast nie znoszę podbródka gdyż zarówno przy nakładaniu jak i zdejmowaniu kasku, stanowi on dla mnie dodatkowe utrudnienie! Cytuj Komar 2320 > WSK 125 > CBR 600F2 > CBR F4I SPORT > Kymco Active > YBR 125 > CBR 600RR PC 40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 No to idź do sklepu i sobie pooglądaj. Za taką kasę to chyba i tak nikt nie oferuje podbródka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 No to idź do sklepu i sobie pooglądaj. w Białymstoku to można co najwyżej Tigera albo Dragona przymierzyć :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolot Opublikowano 12 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 Dokładnie w Białymstoku jest marny wybór albo Tiger, Dragon, Naxa itd albo Shoei-e za około 2000zł, wiec żeby nie kupić kasku firmy no-name i nie wydawać na orzecha 2 tys zł to trzeba do Warszawy uderzać. Wybrałbym się do Warszawy po kask ale muszę mieć rozeznanie które kaski nie mają deflektorów, podbródków i ciężko się zakładają (żeby nie mierzyć wszystkich niepotrzebnie). Na aukcjach allegro roi się od błędów dotyczących wyposażenia kasków! Cytuj Komar 2320 > WSK 125 > CBR 600F2 > CBR F4I SPORT > Kymco Active > YBR 125 > CBR 600RR PC 40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afish Opublikowano 13 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 kombiaczek niezly i cena tez niezla ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 13 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 Dokładnie w Białymstoku jest marny wybór albo Tiger, Dragon, Naxa itd albo Shoei-e za około 2000zł, wiec żeby nie kupić kasku firmy no-name i nie wydawać na orzecha 2 tys zł to trzeba do Warszawy uderzać. Wybrałbym się do Warszawy po kask ale muszę mieć rozeznanie które kaski nie mają deflektorów, podbródków i ciężko się zakładają (żeby nie mierzyć wszystkich niepotrzebnie). Na aukcjach allegro roi się od błędów dotyczących wyposażenia kasków! Samolot, chciałbym mieć takie problemy jak Ty :biggrin: :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bekriss Opublikowano 13 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 (edytowane) Mam sharka s 500. Wyślij mi gipsowy odlew twojej czaszki to ci powiem czy będzie się cięzko zakładać. A i dołacz to tego kominiarke Edytowane 13 Maja 2009 przez bekriss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Notturno SV Opublikowano 21 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 a zastanawiales sie nad firma Marushin ?? fakt najtanszy kosztuje 700 zlotych ale ma wszystkie elemnty ktore chcesz i nie ma tych ktorych nie chcesz a wedlug testow zderzenieowych wypada bardzo dobrze jesli chodzi o bezpieczenstwo nawet lepiej od shoei :D:D tylko nie wiem ile w tym prawdy ale jak co to przejrzyj sobie ta stronke :)http://sharp.direct.gov.uk/ i jak bys chcial pomacac przymierzyc itd to salony motorista maja je w swojej ofercie ja za model 777 samura red w poniedzialek placilem 690 zeta Cytuj Romet Z 125 ----> Suzuki SV 650 S K1 -----> Honda VTR 1000 F 97 :Dhttps://www.facebook.com/WozniakLukaszFotonotek Fotografia Motoryzacyjna i nie tylko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi