Skocz do zawartości

Audio w Venture

intruder750
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Super :)

Czyli zrzutka do Ciebie?

Jest wypadek, auto w rowie, Lekarz udziela pomocy rannym, Policja zabezpiecza miejsce zdarzenia, Straż Pożarna neutralizuje wycieki, a po pól godziny przyjeżdżają dzielni Strażnicy ze Straży Miejskiej i wypisują mandat za parkowanie na trawie…

Ja też go mało znam ale jak sądzę to będzie już nie długo produkował takie zabaweczki :biggrin: Do odważnych świat należy :laugh:

przy okazji chciałbym Wszystkim kolegom

Życzyć Zdrowych i Wesołych Świąt Wielkanocnych

--

pozdrawiam

Artur Wojtkowski

Oj tam, oj tam, wstyd mi się robi... ;)

Co do zakupu, nie ukrywam, że też liczę kasę i między innymi dla tego szukam Kogoś do koleżeńskiego transportu.

Kupując za gotówkę nie płacimy prowizji i transport wyjdzie taniej, poza tym może sie jeszcze uda zejść z ceny...

I szukam dalej tego urządzenia, bliżej, może Czechy, może Austria, Niemcy, itd. ...

Wesołych Świąt!!!

Pozdrawiam!

Jest wypadek, auto w rowie, Lekarz udziela pomocy rannym, Policja zabezpiecza miejsce zdarzenia, Straż Pożarna neutralizuje wycieki, a po pól godziny przyjeżdżają dzielni Strażnicy ze Straży Miejskiej i wypisują mandat za parkowanie na trawie…

• 2 tygodnie później...

Informacyjnie w kwestii VENTURE.MP3:

- złapałem kontakt z Kolegą, którego Dziewczyna jest Hiszpanką i mieszka w Madrycie,

- złapałem kontakt z kierowcą rejsowego PKS`u, który jeździł do Hiszpanii i to do Madrytu, teraz nie jeździ, ale zapyta swojego Kolegi czy nam nie zabierze zabawek,

- jak potwierdzę transport, spróbuję za pośrednictwem tej Dziewczyny negocjować cenę lub sam będę dalej z Gościem pisał :)

Pozdrawiam!

Miłego dnia!

- złapałem kontakt z Kolegą, którego Dziewczyna jest Hiszpanką i mieszka w Madrycie,

- złapałem kontakt z kierowcą rejsowego PKS`u, który jeździł do Hiszpanii i to do Madrytu, teraz nie jeździ, ale zapyta swojego Kolegi czy nam nie zabierze zabawek,

- jak potwierdzę transport, spróbuję za pośrednictwem tej Dziewczyny negocjować cenę lub sam będę dalej z Gościem pisał :)

Pozdrawiam!

Miłego dnia!

czekam, czekam, a póki co słucham kaset :biggrin:

czekam, czekam, a póki co słucham kaset :biggrin:

Pozdrawiam!

Miłego dnia!

Witam.Panowie mieszkam w Barcelonie i jesli potrzebna pomoc to nie ma sprawy.

pozdr.

Jak już koledzy wspomnieli Ventura nie ma stabilizatora skrętu.Można go założyć jeśli by się ktoś uparł.Ale myślę że nie ma po co.Te motocykle mają taką geometrię przedniego zawieszenia że stabilizator nie jest potrzebny.

• 1 miesiąc temu...

Sawtom, za tydzień Kuzyn leci do Barcelony i może nam kupić zabaweczki.

Nadal się piszesz?

Wznawiam korespondencję ze sprzedawcą.

Czekam na info.

Kasę musze dać z góry.

On leci 09.06 a wraca 17.06 (rano), więc możemy od razu montować :) (popołudniu jestem w robocie...)

Czy Ktoś jest jeszcze chętny?

Witam wszystkich forumowiczów Venturkę kupiłem niedawno(miesiąc temu, cały czas się uczę na niej jeżdzić myślałem że będzie lżej) ale do tematu,ja do sprzętu audio dokupiłem sobie tzw. transmiter działa na falach radiowych wpina się go w gniazdo zapalniczki i podpina do niego pendrivea działa całkiem przyzwoicie.Z CB mam taki problem że przez dwa tygodnie słyszałem rozmowy innych a teraz wyskakuje mi jakiś błąd jest napisane CB-ER i się wyłącza

Edytowane przez Apach 20

Witaj Apach 20. Super, że zdecydowałeś sie na Ventkę i zobaczysz, że opanujesz wkrótce tego kolosa. Swoją mam od ponad roku i uśmiech nie schodzi mi z twarzy :biggrin: Co do transmitera to chłopcy nie chcą takiego rozwizania bo nie można z panelu kontrolnego zmieniać kolejnych utworów - muza leci aż się zatrzymasz, zdejmiesz rekawicę i zmienisz ręcznie na transmiterze na inny kawałek. Krótko mówiąc do kitu bo częściowo jesteś zmuszony słuchać tego co leci a jak przełączysz na radio to transmiter dalej nawija kawałek dopóki go nie wyłączysz. Najważniejsze, że Tobie odpowiada i jestes zadowolony. Ja osobiście słucham wydechów bo bardzo to lubię a jak mnie nuży ten dźwiek mam pół kufra kaset ze swoimi kawałkami. Co do CB to jest jakiś błąd (CB-ERROR) zapewne w połączeniu lub ktoś grzebał w radiu i "załadował" mini zwarcie. Zdejmij kufer centralny, fotel pasażera i sprawdź wszystkie przewody czy są połączone do CB, sprawdź również w motocyklu bezpiecznik do CB. Jak nikt nie grzebał w radiu i go nie uszkodził to powinienes znaleźć usterkę. Jak to nie pomoże to należy radio zawieźć do naprawy. Trzymam kciuki aby wszystko było ok!

Witam, gdy kupiłem moto, był trochę porysowany na czaszce i przednim błotniku wię odkręciłem te elementy i dałem do malowania ,teraz się zastanawiam czy czasami nie naruszyłem jakichś przewodów od CB które są pod owiewką - trzeba będzie sprawdzić.

• 2 tygodnie później...

Z tego co mi wiadomo radio CB jest pod centralnym (tylnim) kufrem. CB połączone jest jednym przewodem panelem sterowniczym przy lewej manetce (sprawdź to połączenie - wtyczki są pod kanapą pasażera). Kolejnym przewodem idzie zasilanie od bezpieczników, ale nie pamietam czy są umieszczone pod którąś owiewką filtrów powietrza czy w bocznej pokrywie po lewej stronie. Pod czaszą (przednią owiewką) masz radioodtwarzacz kasetowy i zdejmowanie czaszy nie powinno mieć wpływu na połączenie z przewodami CB. Sprawdź przez rozebranie lewej manetki czy nie jest zabrudzony przycisk nośnej do CB tj. "Talk" bo lubi się zapychać kurzem i czasmi może nie łączyć. Jednak z Twojego opisu "CB error" wynika, że albo w radiu CB jest kuku albo jest błąd połączenia.

Tak Maniek, przerabiałem tę kwestię. Gdy fachmen przestrajał mi radio CB nie miałem nośnej. Kombinowaliśmy pół godziny w czym tkwi problem i okazało się, że nabity brud blokował przycisk "Talk". Po stosownym zabiegu oczyszczającym wszystko hula jak powinno.