Rem0veR Opublikowano 3 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 Witam Mam małe pytanko. Chciałbym wiedzieć czy różni się czymś zawór wydechowy od ssącego? Chodzi mi dokładnie o skład - czy wydechowy jest jakoś mocniej utwardzony, czy np. ssący można dać na miejsce wydechowego (jeśli mają identyczne wymiary). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BSAmaikel Opublikowano 3 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 Witam Mam małe pytanko. Chciałbym wiedzieć czy różni się czymś zawór wydechowy od ssącego? Chodzi mi dokładnie o skład - czy wydechowy jest jakoś mocniej utwardzony, czy np. ssący można dać na miejsce wydechowego (jeśli mają identyczne wymiary). oczywiscie,ze sie roznia i zamiana jest nie mozliwa i bez sensu!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HD1940 Opublikowano 3 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 oczywiscie,ze sie roznia i zamiana jest nie mozliwa i bez sensu!! Że różnią się składem materiałowym to fakt, bo wydechowy pracuje w owiele większym obciążeniu niż ssący. Jednak co do tego, że nie można zamieniać to się nie zgodzę. Uważam, że o ile wymiary zaworów są jednakowe (a obecnie często nie są), to można zamienić ssący wydechowym ale odwrotnie nie. Po prostu zawór, który wytrzyma warunki cięższe da też radę i przy lepsztm chłodzeniu. Ale oczywiście zależy to też od konstrukcji konkretnego zaworu i nie zawsze taki zabieg jest możliwy. A czy taka zamiana jest opłacalna to już zupełnie inna para kaloszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rem0veR Opublikowano 3 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 (edytowane) Dziękuje bardzo Panowie za odpowiedź. Jak już tu piszę to mam jeszcze pytanko. Gdzie mogę dostać tłok do KLR'a 250 wraz z pierścieniami i sworzniem? Oczywiście chodzi mi o sklep internetowy. Może ktoś się orientuje albo coś. :) I jaka jest tego ewentualnie cena? Edytowane 3 Maja 2009 przez Rem0veR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 3 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 Przedewszystkim przeważnie wydechowy zawór jest ciezszy i w wiekszosci przypadków ma mocniejsze sprezyny o czym też trzeba pamietac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żubr Opublikowano 3 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 1.zabieg mozliwy ale totalnie bez sensu 2. olekmotocykle.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi